Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 3 ΑΜΑΧΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ.ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Η αφγανική αστυνομία κατηγόρησε σήμερα τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ότι σκότωσαν τρεις πολίτες σε επιχείρηση που οργάνωσαν εναντίον ενός ηγετικού στελέχους των Ταλιμπάν, σε ένα χωριό της επαρχίας Χελμάντ, κάτι που πάντως διαψεύδεται από τις συμμαχικές δυνάμεις.
"Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν" το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Καμαλουντίν Χαν, προσθέτοντας ότι στην επιχείρηση σκοτώθηκαν επίσης και 14 αντάρτες.
Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) περιγράφει την επιχείρηση και διαβεβαιώνει ότι οι άνδρες της μάχονταν "σπίτι με σπίτι" προκειμένου να βρουν τον επικεφαλής των Ταλιμπάν.
"Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι κανένας πολίτης δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ωστόσο ανέφερε ότι είδε οκτώ αμάχους -- μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και δύο παιδιά-- που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της γειτονικής επαρχίας Κανταχάρ και υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν από άνδρες της διεθνούς δύναμης.
Δύο άνδρες υπέκυψαν στα τραύματά τους, σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου και συγγενείς τους.

ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: