Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

ΣΤΟ 424 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με αυτά που συμβαίνουν στον ελληνικό στρατό. Αξιωματικοί αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους, αυθαιρετούν συστηματικά, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία και την ζωή των φαντάρων.
Σύμφωνα με καταγγελίες φαντάρων και γονιών, ο τελευταίος νόμος σχετικά με τις κατ' εξαίρεση μεταθέσεις φαντάρων που η σωματική τους ικανότητα έχει χαρακτηριστεί Ι3-Ι4 και προβλέπει τη μετάθεση τους σε μονάδες κοντά στον τόπο καταγωγής τους, παραβιάζεται βάναυσα. Από τη μια μεριά έχει στηθεί μια πραγματική βιομηχανία βυσμάτων των οπαδών της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και γόνων πλουσίων, που με την συνεργασία των υπηρεσιών του Υγειονομικού χαρακτηρίζονται ψευδώς Ι3-Ι4, κάνουν χρήση των ευνοιών του νόμου και μετατίθενται εκεί που επιθυμούν, με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει και πάλι το Πεντάγωνο με βύσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί συγγενικό πρόσωπο εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας, με καταγωγή από την Κόρινθο!

Από την άλλη μεριά, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αδιαφορούν και αυθαιρετούν όταν πρόκειται για παιδιά λαϊκών οικογενειών, σε όσους υπερασπίζουν με αξιοπρέπεια τα δικαιώματα τους και δεν γλύφουν κατουρημένες ποδιές.
Ενδεικτικά τα όσα συμβαίνουν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η ανθυπασπιστής Βέτα, υπεύθυνη στο 1ο Γραφείο που διαχειρίζεται τα ζητήματα των κατ' εξαίρεση μεταθέσεων, αρνείται να χορηγήσει ακόμη και αίτηση για κατ' εξαίρεση μετάθεση, προβαίνει σε «ιατρική εξέταση και διάγνωση», χωρίς βεβαίως να έχει τα επιστημονικά εφόδια και να δικαιούται να το κάνει, προσβάλλοντας και λοιδορώντας τους φαντάρους.
Σε φαντάρο που έχει χαρακτηριστεί Ι3 άοπλος, λόγω άσθματος και συστηματικών αλλεργιών, που έχει δικαίωμα να κάνει χρήση κατ΄ εξαίρεση μετάθεσης, η ίδια δήλωσε τα εξής: «αυτό που έχεις δεν είναι τίποτε. Από το 424 Σ.Ν. θα φύγεις μόνο αν εδώ αποκτήσεις νέο πρόβλημα υγείας. Πάρε λοιπόν ZIRTEK και πήγαινε στο καλό..»!

Θα θέλαμε να την ρωτήσουμε:
* η ίδια προσωπικά θα ήθελε να τύχει της ίδιας ιατρικής φροντίδας και κοινωνικής υποστήριξης αν αντιμετώπιζε το όποιο πρόβλημα;
* Αν κάποτε τα παιδιά της βρεθούν στον στρατό θα ήθελε να τύχουν παρόμοιας με τη δική της «φροντίδα», που εξοργίζει και δημιουργεί τεράστια ανησυχία στους φαντάρους και στους γονείς τους;
Όμως το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό. Είναι βαθιά πολιτικό και ταξικό. Οι ευθύνες για την καθημερινότητα του «Παραλόγου της Θητείας» που βρίθει κοινωνικών ανισοτήτων και αυθαιρεσιών βρίσκονται πρωταρχικά στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Βενιζέλο-Μπεγλίτη και στο ΓΕΣ. Αναλογούν στον ανθυπολοχαγό Τόλιο, διοικητή Λόχου στο 424 Σ.Ν. και βαρύνουν το Διευθυντή του

424 Σ.Ν. Ψυχίατρο Αντισυνταγματάρχη Καβάκη.

Αν οι φαντάροι αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο μέσα στα ίδια τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, από ανθρώπους που έδωσαν όρκο να υπηρετούν τον Άνθρωπο και συχνά οι φαντάροι είναι συνάδελφοι τους επιστήμονες γιατροί, φανταστείτε τι γίνεται στις μονάδες!
Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και το Διευνθυντή του 424 Σ.Ν. να παρέμβουν άμεσα.
Η υγεία και η ζωή είναι η Ανώτερη Αξία και είναι Αδιαπραγμάτευτη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος νόμος, Ι3/Ι4 και κατ'εξαίρεση μετάθεση στο σπίτι.
Πού φτάσαμε... Αλλά τι να περιμένουμε όταν κάποιοι θεωρούν τη Θεσσαλονίκη και το 424 παραμεθόριο.