Η νέα μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης απειλεί την επιστημονική υπεροχή της χώρας προειδοποιούν Βρετανοί Νομπελίστες.
Η νέα μεταναστευτική πολιτική "πρόκειται να υπονομεύσει τη δυνατότητα μας να προσλαμβάνουμε τα πλέον φωτισμένα μυαλά και νέα ταλέντα, καθώς επίσης και διαπρεπείς επιστήμονες, στα πανεπιστήμια και τη βιομηχανία μας", επισημαίνεται στην επιστολή, που δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, στη βρετανική εφημερίδα Τhe Times, και την οποία μεταξύ άλλων υπογράφουν οι δύο τιμηθέτες με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2010, ο Ολλανδός ρωσικής καταγωγής, Αντρέ Γκέιμ, και ο Βρετανός ρωσικής καταγωγής, Κονσταντίν Νοβοσέλοφ.
"Η κυβέρνηση θεώρησε σκόπιμο να επιτρέψει μία εξαίρεση για τους ποδοσφαιριστές της Α' Εθνικής. Αυτό λέει πολλά για τις προτεραιότητες της χώρας μας, εάν δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε την ίδια αναγνώριση στην αφρόκρεμα των επιστημόνων μας", αναφέρεται στην επιστολή.
Η βρετανική κυβέρνηση όρισε τον περασμένο Ιούνιο ανώτατο όριο 24.100 αδειών εργασίας για μη Ευρωπαίους πολίτες, για το 2010, μέτρο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο υπουργός Εμπορίου και Επιχειρήσεων, Βινς Κέιμπλ, που προέρχεται από τους φιλελεύθερους δημοκράτες, δήλωσε ότι η νέα μεταναστευτική πολιτική "προκαλεί πρόβλημα στις βρετανικές επιχειρήσεις".
Εκτός από τον Αντρέ Γκέιμ και τον Κονσταντίν Νοβοσέλοφ, οι υπόλοιποι υπογράφοντες είναι ο Πολ Νερς, Τιμ Χαντ, Μάρτιν Έβανς, Χάρι Κρότο, Τζον Γουόκερ και Τζον Σάλστον, δηλαδή συνολικά οκτώ από τους έντεκα κατόχους βραβείου Νόμπελ, οι οποίοι είτε είναι Βρετανοί, είτε εργάζονται στη Βρετανία.
ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου