Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2010

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΑΠΛΑ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ…ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ….

...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;;;ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ....

«Απλά φτώχεια», με τις ίδιες θυσίες για τον ελληνικό λαό, θα έφερνε στην Ελλάδα ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ, εξαιτίας της κρίσης, όπως υποστήριξε στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων (CEDIMES) για τη Γαλλία, Αλέν Μπιενεμέ (Alain Bienayme).
«Διαφωνώ με όσους πρότειναν έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και διάλυση της ευρωζώνης.
Η επιστροφή στη δραχμή θα έφερνε απλά φτώχεια και καμία διασφάλιση για το μέλλον, ενώ οι θυσίες θα παρέμεναν για τον ελληνικό λαό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι, αν διαλυόταν η ευρωζώνη, πολλές χώρες θα καλούνταν να εξοφλήσουν στο εθνικό τους νόμισμα δάνεια που έλαβαν σε ευρώ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία.
Χαρακτήρισε «πολύ σφιχτό και πιεστικό» το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για το συμμάζεμα της ελληνικής οικονομίας, ενώ επεσήμανε ότι το πρόβλημα για την Ελλάδα «περνά περισσότερο» από την ανάγκη να διαμορφωθεί καλύτερα η φορολογία, να αντιμετωπιστεί η μαύρη οικονομία και να βελτιωθεί η βιομηχανική πολιτική, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση.
«Σκούρα τα πράγματα» για την ΕΕ τουλάχιστον μέχρι το 2015 Ο κ. Μπιενεμέ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση τουλάχιστον μέχρι το 2015, ενώ χαρακτήρισε «αφελείς» τις ευρωπαϊκές τράπεζες, που άντλησαν περίπου το 50% των τοξικών αμερικανικών ομολόγων.
«Σήμερα, 24 από τις 27 χώρες ΕΕ βρίσκονται σε κατάσταση υπέρογκου χρέους, με πρώτη την Ελλάδα […] Μέχρι το 2014, η αναλογία χρέους προς το ΑΕΠ θα έχει φτάσει το 92% στις ΗΠΑ, το 82% στη Βρετανία και περίπου το 90% σε Γαλλία και Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα θα είναι πολύ παραπάνω», πρόσθεσε.
Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ και το Ίδρυμα Δημητρίου και Μαρίας Δελιβάνη, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας, ο Γάλλος οικονομολόγος σημείωσε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ασήμαντη σε σχέση με το συνολικό χρέος της ΕΕ» και συμπλήρωσε: «πρέπει να δούμε και ποια σχέση είχαν ξένες τράπεζες με το χρέος Ελλάδας και Ιρλανδίας».
Πρόσθεσε ότι, σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μια λύση που πρέπει να διερευνάται, αρκεί το πρόβλημα να μη μεταφέρεται στις χώρες-δανείστριες και έχοντας πάντα κατά νου ότι «η ακύρωση του χρέους μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα φήμης σε βάρος μιας χώρας».
Περί εποπτείας των εθνικών δημόσιων λογαριασμών Ο κ. Μπιενεμέ επεσήμανε ότι πρέπει να παραδεχτούμε ότι η έξοδος από την κρίση δεν θα είναι παρόμοια για όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφορές από κράτος σε κράτος: στην ΕΕ, είπε, έχουμε έξι χώρες -π.χ., Ελλάδα, Ισπανία, Βρετανία και Γαλλία- με συνολικό έλλειμμα 337 δισ.
ευρώ και, συμμετρικά, άλλες τόσες με πλεόνασμα 303 δισ.
«Γίνεται εμφανές ότι και οι πολιτικές ανάκαμψης δεν θα είναι ίδιες.
Για μια χώρα όπως η Γαλλία, η κατάσταση προσομοιάζει περισσότερο με την Ελλάδα.
Χρειάζεται περισσότερη καινοτομία και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας», κατέληξε και πρόσθεσε ότι «η νέα αλληλεγγύη στην ΕΕ πρέπει τώρα να εκφράζεται σε επίπεδο εποπτείας των δημόσιων εθνικών λογαριασμών και να καλύψει και τον χώρο των χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων».
Η ελληνική κρίση και η έλλειψη «εργαλείων» στην ΕΕ Την εκτίμηση ότι «η ελληνική κρίση απέδειξε πως η ΕΕ προσπάθησε να ξεπεράσει έναν αριθμό δυσκολιών, χωρίς να έχει βρει ακόμη αποτελεσματικά εργαλεία», διατύπωσε ο πρόεδρος της CEDIMES, Κλοντ Αλμπαλί (Claude Albagli).
Αναφέρθηκε στις ανομοιογένειες που διέπουν τις οικονομίες των 27 κρατών-μελών (συνεπεία, σε πολλές περιπτώσεις, του γεγονότος ότι η ένταξη στην ΕΕ έγινε με γεωπολιτικά και άλλα κριτήρια και όχι οικονομικά).
«Στην Ελλάδα μέχρι το 2014 πρέπει να φτάσετε το έλλειμμα από 14% του ΑΕΠ στο 3%.
Η Γαλλία μέχρι το 2013 πρέπει να το μειώσει από 8% στο 3% και είπε “δεν μπορώ”», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι αν και η κρίση στην Ελλάδα θεωρήθηκε ευθεία απειλή για το μέλλον του ευρώ, «το ενιαίο νόμισμα επιβίωσε, αλλά της Ελλάδας τής έμεινε η λιτότητα».
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου, Χρήστος Γιανναράς, υποστήριξε ότι «η χρεωκοπία στην Ελλάδα δεν οφείλεται σε ένα σπάταλο κοινωνικό κράτος, αλλά σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος».
Πρόσθεσε ότι η «τρόικα» ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ «δεν ενδιαφέρεται για το ποιους τρόπους θα βρουν οι διαχειριστές της ελληνικής οικονομίας για να τους εξασφαλίσουν τα δανεισμένα».
Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια απειλή κατάλυσης της ελληνικής δημοκρατίας από την κομματοκρατία».

ΠΡΕΖΑ TV
18-10-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ. Ν α ακολουθησεις τους γαμιάδες σου στο Πακιστάν

Ανώνυμος είπε...

πεταχτηκε και η πορδη ο 10.40

Ανώνυμος είπε...

" Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΑΠΛΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ? ? - ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ EURO... ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΠΙΣΩ. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΘΑ ΓΙΝΩ?? ΟΣΟ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΕΣΗ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ (ΓΑΜΗΜΕΝΟ) EURO ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΛΔ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΡΕΛΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ? ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΚΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΘΕΛΕΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟ...Η Ε.Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ...ΛΙΓΟ ΘΑΡΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ...ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ