Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ…ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΝΕΚΡΟΥΣ

Στην απογραφή όλων των συνταξιούχων προχωρεί το ΙΚΑ, για να βάλει τέλος στη χορήγηση συντάξεων σε μη δικαιούχους. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το πρόβλημα είναι πως η διοίκηση του Ιδρύματος εκτιμά πως 10.000 συντάξεις καταβάλλονται σε άτομα που δεν ζουν.Χθες μιλώντας στο Mega o διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, σημείωσε πως η επιστολή για την απογραφή θα σταλεί στους συνταξιούχους του Ταμείου εντός των επόμενων εβδομάδων.

Στη συνέχεια, οι ασφαλισμένοι θα έχουν την υποχρέωση επιστροφής του φακέλου (ταχυδρομικά) στο ΙΚΑ με τα στοιχεία ταυτότητας και τον τόπο διαμονής. Με την απογραφή θα διαπιστωθεί το κατά πόσο καταβάλλονται συντάξεις σε μη δικαιούχους (π.χ. νεκρούς) ή αν υπάρχουν διπλοσυνταξιούχοι που έχουν υπερβεί το πλαφόν.

Το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη έρευνα σε όλα τα Ταμεία για τα θέματα αυτά και ήδη έχουν έρθει στο φως περιπτώσεις που οι συντάξεις καταβάλλονται σε άτομα που έχουν πεθάνει εδώ και πέντε ή έξι χρόνια.

Σημειώνεται πως στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εργασίας έχουν μπει 200.000 «ύποπτες» συντάξεις, με στόχο να διαπιστωθεί αν έχουν υπάρξει παρατυπίες.

Οι διπλοσυνταξιούχοι, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, όσοι έχουν πάρει αναπηρική σύνταξη αλλά και οι 9.100 υπερήλικες είναι οι τέσσερις «ομάδες», που θα βρεθούν στο επίκεντρο εξονυχιστικών ελέγχων.

ΠΡΕΖΑ TV
16-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: