Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Για «εγκληματική οργάνωση» εντός του ιταλικού δικαστικού σώματος έκανε λόγο ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει μια συμφωνία των δικαστικών με την Αριστερά, για να ανατραπεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να εξολοθρευθεί ο πρωθυπουργός, βάσει μια παράλογης ερμηνείας της δικαιοσύνης».

Τα παραπάνω και άλλα πολλά είπε ο "Καβαλιέρε" κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με ομάδα υποστηρικτών του, έξω από την είσοδο του μεγάρου "Παλάτσο Γκρατσιόλι", προχθές, ημέρα των γενεθλίων του.

Ωστόσο, η συνομιλία που έγινε σε φιλικό κλίμα καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο και αναρτήθηκε σήμερα στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα".

"Πρέπει να συσταθεί μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή, που να φέρει στο φως τα ονοματεπώνυμα των συγκεκριμένων δικαστικών. Κάθε φορά που ξεκινά μια δίκη σε βάρος μου, με χαρακτηρίζουν ατιμώρητο, είμαι απελπισμένος. Στην πραγματικότητα, δεν αληθεύει ούτε ένα από τα γεγονότα για τα οποία μου ζητούν να λογοδοτήσω", ανέφερε ο Μπερλουσκόνι.

Τα λεγόμενα του Ιταλού πρωθυπουργού πυροδότησαν τις αντιδράσεις των δικαστικών αλλά και της Κεντροαριστεράς.

"Αυτές οι επιθέσεις, τροφοδοτούν ένα κλίμα έντασης που ζημιώνει την χώρα. Είναι παράδοξο, ένας ανώτατος κρατικός ιθύνων, να προχωρεί στην αποδυνάμωση και υπονόμευση μιας άλλης κρατικής εξουσίας, η οποία, αντιθέτως, θα έπρεπε να τυχαίνει στήριξης, στην δράση της κατά των διαφόρων μορφών εγκληματικότητας", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ιταλική Ένωση Δικαστικών.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του κεντροαριστερού "Δημοκρατικού Κόμματος", Πιερλουίτζι Μπερσάνι, σημείωσε "μοιάζει απίστευτο, ένα άτομο που χρησιμοποιεί τέτοια χυδαιότητα, να κυβερνά μια χώρα σαν την δική μας".

"Οι δικαστικοί καταπολεμούν τις εγκληματικές οργανώσεις. Πρέπει να περιορίσουμε τις στρεβλώσεις, σε όλους τους τομείς και να προσφέρουμε μεγαλύτερη στήριξη στην δικαιοσύνη, που καταδιώκει τις πραγματικές, εγκληματικές οργανώσεις", σχολίασε ο Ίταλο Μποκίνο εκπρόσωπος του κινήματος "Μέλλον και Ελευθερία" του Τζιανφράνκο Φίνι.

ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: