Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΗΣ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

Για «λόγους ασφαλείας» των αστυνομικών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε μήνυση εννέα δικηγόρων για «απόπειρα σωματικής βλάβης, απρόκλητη έργω εξύβριση και παράβαση καθήκοντος», η Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης της ΓΑΔΑ αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε αίτημα της διερευνούσας την υπόθεση πταισματοδίκη να της αποσταλούν αντίγραφα υπηρεσιακών ταυτοτήτων με τις φωτογραφίες τους. Οπως μάλιστα προκύπτει από τη σχηματισθείσα δικογραφία, για την κίνηση αυτή της πταισματοδίκη ενημερώθηκε και συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών το οποίο παρενέβη απροκάλυπτα στην προκαταρκτική εξέταση, καθώς με έγγραφό του προς τον αρμόδιο εισαγγελέα διαμαρτυρόταν για το περιεχόμενο του αιτήματος.

Ετσι η προκαταρκτική εξέταση περαιώθηκε χωρίς ποτέ να κληθούν οι μηνυτές σε αναγνώριση των μηνυόμενων, γεγονός που οδήγησε στην ανυπαρξία αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος τους και τελικά στην έκδοση εισαγγελικής διάταξης με την οποία απορρίπτεται η έγκληση των εννέα δικηγόρων.

Τι αφορούσε η υπόθεση;

Τον Ιανουάριο του 2009 οι εννέα δικηγόροι καλούνται να μεταβούν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να επικοινωνήσουν με εντολείς τους, οι οποίοι είχαν προσαχθεί μετά από πορεία, από τις πολλές που πραγματοποιούνταν εκείνο τον καιρό με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οπως καταγγέλλουν με τη μήνυσή τους σε βάρος των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, οι οποίοι τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα φρουρούσαν την είσοδο της ΓΑΔΑ, «άρχισαν να μας απωθούν με τις ασπίδες, κάποιοι δε από τους αστυνομικούς που δεν έφεραν διακριτικά άρχισαν να μας χτυπούν και να μας κλοτσούν, με αποτέλεσμα μία δικηγόρος να τραυματιστεί στο μάτι, οι δε υπόλοιποι να κινδυνεύσουμε να τραυματιστούμε, όλοι δε να υποστούμε προσβολή της τιμής και υπόληψής μας».

Καταθέτοντας οι μηνυτές στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, επισήμαναν ότι «ο εντοπισμός των ενόχων είναι ευχερής εφ' όσον γνωστοποιηθούν τα στοιχεία της διμοιρίας». Το αίτημα όμως της πταισματοδίκη για αποστολή των φωτογραφιών τους απορρίφθηκε με τη δικαιολογία των... λόγων ασφαλείας, οι αρμόδιοι εισαγγελείς προφανώς αποδέχτηκαν ως δικαιολογημένη την άρνηση αποκάλυψης των προσώπων των μηνυομένων που εύλογα θα οδηγούσε σε ατιμωρησία, και κανείς εκ των μηνυτών κλήθηκε ποτέ για περιγραφή ή αναγνώριση ή κατ' άντιπαρασταση εξέταση με τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, στην απαλλακτική για τα «όργανα της τάξης» εισαγγελική διάταξη, σε βάρος της οποίας έχουν τώρα προσφύγει οι δικηγόροι, χαρακτηρίζοντας την έρευνα ημιτελή, αναφέρεται ότι αν και ορισμένοι εκ των μηνυτών κατέθεσαν ότι «είναι ευχερής ο εντοπισμός των αστυνομικών», εν τούτοις «καθίσταται αμφίβολο αν πράγματι μπορούν να τους περιγράψουν».

Οσο για τη φράση «εδώ γίνεται ό,τι πει η Κρατική Ασφάλεια», την οποία φέρεται να χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί, απωθώντας τους δικηγόρους, αυτή «δεν συνιστά -όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας- αξιόποινη πράξη».

Δικαιολογημένα λοιπόν ο εκ των μηνυτών δικηγόρων, Κώστας Παπαδάκης, κάνει λόγο στην προσφυγή τους στον Εισαγγελέα Εφετών κατά της εισαγγελικής διάταξης για τους «χίλιους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι αστυνομικοί να διασφαλίζουν την ανωνυμία τους όταν εμπλέκονται με διαδηλωτές. Ειδικά όταν ανήκουν σε ειδικά υπηρεσιακά σώματα, που προσέρχονται στα περιστατικά φορώντας κουκούλες, κυκλοφορούν χωρίς διακριτικά, ή και αναφέρουν καταθέτοντας ως μάρτυρες ως τόπο κατοικίας το Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας».

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2010

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ ,ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΗΨΗ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ. ΧΑΧΑ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ - ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ (ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ)ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΗΤΟΙ.......................
ΥΓ: ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ?? ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

NewNeuromancer είπε...

Η "Ελληνική" Αστυνομία, είναι φανερό, είναι άριστα εκπαιδευμένη...

Ο "φοιτητής με τις πιτζάμες". Η ημέρα της συντριβής των δικαιωμάτων του πολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Aisxos, ti na pw... Mpravo sthn E.A. Rezilides mpatsoi...


-Base1995-

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ <>......ΕΓΩ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!!!!Κ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟΙ???ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΙΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ???ΓΙΑ ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΛΙΓΑΚΟΙ....ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ,ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ,ΓΙΑΤΡΟΙ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ????????

Ανώνυμος είπε...

Re kolompatse 11.09pm, astyunomikos einai autos pou kanei th douleia tou, xwris empatheia pros koinwnikes omades, prostateuei ton nomo kai den to paravenei o idios, kai alla polla ta opoia esena sou moiazoun exwtika. Kolompatsos eisai, giati an hsoun astunomikos tha ntreposoun gia tous kolompatsous kai den tha tous uperaspizosoun. Opws exe dei na kanei PRAGMATIKOS astunomikos mprosta mou. Magia tou. Stekesai anamesa stous kleftes kai dolofounous politikous, kai ton lao. Apaiteis kai sevasmo? Ntroph sou misthofore.
Me agaph, enas misthwtos.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚH ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ vs Δικηγόροι του κώλου(Υπερασπιστές άπλυτων)

7-0

ΑχαΧαΧαΑχαΧαΧαΑχαΧαΧαΑχαΧαΧαΑχαΧαΧαΑχαΧαΧαΑχαΧαΧαΑχαΧαΧαΑχαΧαΧαΑχαΧαΧα

πίπα πάλι..?