Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2010

«ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ…ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΟΥΣ…ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΙΩΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ;;;

ΕΝ ΕΤΗ 2010 ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΕΣ ΤΣΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ....

Παρέµβαση στην Εκπαίδευση και συγκεκριµένα στο περιεχόµενο των σχολικών βιβλίων επιχειρεί η Εκκλησία. Οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σηµάδια αποχριστιανοποίησης» στα εγχειρίδια, τόσο στην Πρωτοβάθµια όσο και στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση!

Ενδεικτικό είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, οι µητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέµατα Παιδείας να µελετήσει τα σχολικά βιβλία. Στη συνέχεια, θα συντάξει πόρισµα το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο και ακολούθως αυτή θα αποφασίσει για τις επαφές µε το υπουργείο Παιδείας.

Κάποιοι µητροπολίτες ανέφεραν χθες ότι µία από τις αιτίες της ηθικής και πνευµατικής κρίσης – έτσι χαρακτηρίζει την κρίση η Εκκλησία – είναι και τα προβλήµατα στην Παιδεία και η αποχριστιανοποίηση των βιβλίων. Μάλιστα, µητροπολίτες ανέφεραν παραδείγµατα σχολικών βιβλίων όπου γίνονται αρνητικά σχόλια για την Εκκλησία. Αλλοι πρόσθεσαν πως έχουν παρατηρήσει προβλήµατα στα βιβλία των θρησκευτικών και της Ιστορίας.

Υπενθυµίζεται πως τον περσινό Νοέµβριο, µιλώντας στην υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος είχε κάνει λόγο για «εξοστρακισµό» των θρησκευτικών από τα σχολεία.

Αντιπαράθεση
«Εχω επισκεφτεί τα συνοριακά φυλάκια, στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εχω επισκεφτεί ακριτικά χωριά σ’ όλη τη συνοριακή γραµµή της Ελλάδας. Αλλά αυτό δεν έγινε ευρέως γνωστό. Γιατί δεν ζήτησα να µ’ ακολουθούν κάµερες...». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος στους δύο «συνήθεις υπόπτους» του «συντηρητικού µπλοκ» της Εκκλησίας, τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιµο και τον Καλαβρύτων Αµβρόσιο. Οι δύο ιεράρχες ενοχλήθηκαν από την προχθεσινή παραίνεση του Αρχιεπισκόπου – που ζήτησε οι µητροπολίτες να µην πολιτικολογούν αλλά να έχουν νηφάλια και ειρηνοποιό παρουσία.

«Εγώ όπου πηγαίνω, ο λαός µου ζητάει να µιλάω για τα εθνικά θέµατα», ανέφερε ο κ. Ανθιµος, ενώ τον... σιγοντάρισε και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αµβρόσιος που σύµφωνα µε πληροφορίες ανέφερε: «Εµένα µου λείπει ένας αρχιεπίσκοπος που να είναι µπροστάρης».

Ο κ. Ιερώνυµος απάντησε πως είναι «τελείως διαφορετικό πράγµα να ασχολείσαι µε τα προβλήµατα και τις ανησυχίες του πολίτη και να προσπαθείς ποιµαντικά να είσαι στο πλευρό του. Και τελείως διαφορετικό να πολιτικολογείς υπό την έννοια της ενασχόλησης µε τους πολιτικούς σχηµατισµούς της χώρας».

ΠΡΕΖΑ TV

7-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: