Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

ΑΠΕΙΛΗ ΕΥΡΩΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και επιβολή προστίμων προειδοποίησε την Ιταλία ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιάνεζ Ποτόσνικ μετά τη νέα κρίση που ξέσπασε για την αποκομιδή των σκουπιδιών στη Νάπολη.

Η ιταλική μεγαλούπολη έχει μετατραπεί σε υπαίθριο σκουπιδότοπο, καθώς οι κάτοικοι δεν επιτρέπουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή μιας νέας χωματερής στο προάστιο Τερσίνιο. Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι συγκρούστηκαν με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν στην πόλη.

"Ανησυχώ με ό,τι συμβαίνει... τις τελευταίες ημέρες. Η κατάσταση είναι πολύ κοντά στην κρίση που ξέσπασε το 2007", δήλωσε ο Γιάνεζ Ποτότσνικ. Τότε η Επιτροπή είχε κινηθεί εναντίον της Ιταλίας για παραβίαση των συνθηκών της Ε.Ε..

Ο ίδιος υποστήριξε ότι Ε.Ε. θα μπορούσε και πάλι να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τον Επίτροπο το ευρωδικαστήριο θα μπορούσε να "απαιτήσει την επιβολή προστίμων" και το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων προς την Ιταλία.

Η Κομισιόν εξετάζει τα σχέδια που κατέθεσε η περιφερειακή κυβέρνηση της Καμπανίας, η οποία εδρεύει στη Νάπολη, για να διορθωθεί η κατάσταση. Σε περίπτωση που κρίνει ότι αυτά δεν επαρκούν, η Ιταλία θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμα, που μπορεί είναι ιδιαίτερα "τσουχτερά".

Τον Μάρτιο του 2010 το ευρωδικαστήριο διέταξε την Καμπανία να υιοθετήσει αποτελεσματικά σχέδια για τη διαχείριση απορριμμάτων.

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: