Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΡΟΥΠΑ :«ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ»

ΤΑ ΙΧΝΗ του φερόµενου ως ηγέτη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας Νίκου Μαζιώτη, ακολούθησαν χθες η σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα και ο συγκατηγορούµενός τους Κώστας Γουρνάς ,οι οποίοι θεωρούνται -κατά τις αρ χές- µέλη της «διευθυντικής οµάδας» της ορ γάνωσης, αρνούµενοι να ανταποκριθούν στην κλήση των ανακριτών για συµπληρωµατική απολογία.

Και οι δύο αρνήθηκαν να µεταχθούν από τις φυλακές κορυδαλλού στο Εφετείο επιλέ γοντας να απαντήσουν µε διαφορετικό κεί µενο ο καθένας , που παραπέµπει στην αρχική τοποθέτησή τους όταν είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συµµετοχή τους στην οργάνωση.

Μέσα σε λίγες µόνο γραµµές η Παναγιώτα Ρούπα κατηγορηµατικά υποστηρίζει ότι «δεν αναγνωρίζω τις κατηγορίες που αποδίδονται και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» και δηλώνει περήφανη για τη συµµετοχή της στην οργάνωση.

Συγκεκριµένα η Π. Ρούπα στη γραπτή δή λωσή της ,που υπέχει θέση «πολιτικού κειµέ νου» αναφέρει: «Βρίσκοµαι στη φυλακή γιατί είµαι επαναστάτρια και αγωνίζοµαι εναντίον του σύγχρονου εγκληµατικού καθεστώτος. Δεν αναγνωρίζω τις κατηγορίες που µου αποδίδονται και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι επαναστατική οργάνωση και είµαι περήφανη για τη συµµετοχή µου σε αυτή. Τροµοκράτες είναι όλοι όσοι απαρτίζουν και συµµετέχουν στο υπάρ χον καθεστώς της αντιπροσωπευτικής δηµο κρατίας, του καπιταλισµού και της οικονοµί ας της αγοράς».

Καµία ανακριτική διαδικασία δεν ανα γνωρίζει ούτε ο Κ. Γουρνάς, όπως προκύ πτει από το δικό του κείµενο. «Ως µέλος του Επαναστατικού Αγώνα αρνούµαι να παραστώ στο Εφετείο Αθηνών. Δεν αποδέχοµαι καµία ανάκριση, ούτε από τους βασανιστές της Αντιτροµοκρατικής ούτε από τους διορι σµένους υπηρέτες του καθεστώτος», αναφέ ρει ο κατηγορούµενος.

Παρ’ όλα αυτά ,οι εφέτες- ανακριτές κ.κ. Δηµήτρης Μόκκας και Κώστας Μπαλντάς αποφάσισαν µέσα στην επόµενη εβδοµάδα να επισκεφθούν εκείνοι τους τρεις κατηγορούµενους στις φυλακές του Κορυδαλλού γνωρίζοντας ότι ακόµα και σε αυτή την πε ρίπτωση έχουν δικαίωµα να µην απολογη θούν για τις συµπληρωµατικές κατηγορίες που θα τους απαγγείλουν σχετικά µε τη δράση της οργάνωσης.

ΠΡΕΖΑ TV
8-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: