Πόλεμο μέχρις εσχάτων αποφάσισαν υπουργείο Εσωτερικών και εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με φόντο τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και αιχμή του δόρατος το εκλογικό επίδομα. Πρώτη παράπλευρη απώλεια, ο συνωστισμός στους δήμους σήμερα και αύριο υποψηφίων της τελευταίας στιγμής να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, καθώς η προθεσμία με τα καινούργια δεδομένα λήγει την Παρασκευή 15 και όχι την Κυριακή 17 Οκτωβρίου.
Η πρώτη μάχη πάντως υπουργείου και εργαζομένων στους Δήμους θα δοθεί σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, καθώς η κυβέρνηση κατέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χαρακτηρισθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή των υπαλλήλων της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, για τα οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία.
Οι εργαζόμενοι ανακοινώνουν ότι:
- Δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία που σχετίζεται με τις εκλογές όπως τα δημοτολόγια και τα ΚΕΠ, εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου.
- Δεν θα εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ εντός ή εκτός ωραρίου που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων και εκλογικών σάκων.
Η οριστική ρήξη που φέρνει τις δύο πλευρές στα δικαστήρια ήρθε χθες στο υπουργείο Εσωτερικών, όταν ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η καθιέρωση ενός νέου εκλογικού επιδόματος στους εργαζομένους των δήμων, που αυτήν την περίοδο θα αποτελούσε προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με άλλους εργαζομένους. Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι η μοναδική κατηγορία εργαζομένων που λαμβάνουν το εκλογικό επίδομα ενσωματωμένο στις μηνιαίες αποδοχές τους από 1-1-2005 κάθε χρόνο και όχι μόνο τη χρονιά που διεξάγονται οι εκλογές, χωρίς μάλιστα να λαμβάνεται υπόψη η πραγματική συμβολή τους στην εκλογική διαδικασία.
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν το υπουργείο για πρακτική αδιαλλαξίας και εμπαιγμού, που προσπαθεί να εμφανίσει την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως εκβιαστική και να «εκθέσει» τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντάς τους ως προνομιούχους. Δεν υπήρξε ουδέποτε αίτημα «νέου» εκλογικού επιδόματος, απλώς οι εργαζόμενοι ζητούν την αναπλήρωση της αποζημίωσης που απώλεσαν με την περικοπή των εξόδων κίνησης κατά 20% (από 365 σε 295 ευρώ τον μήνα).
ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου