Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2010

ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!!!!

Αν δεν σταλούν άμεσα χρήματα στα σχολεία, ορισμένα θα αναγκαστούν μέχρι και να κλείσουν, προειδοποιούν οι δάσκαλοι καταγγέλλοντας την υποχρηματοδότηση των αρμόδιων σχολικών επιτροπών και κατά συνέπεια την εγκατάλειψη των σχολείων. Δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε τα στοιχειώδη, ενώ ακόμα τρέχουν τα χρέη από την προηγούμενη χρονιά. Απλήρωτοι λογαριασμοί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό), απλήρωτο πετρέλαιο, γραφική ύλη, καθαρίστριες, ξενόγλωσσα βιβλία κοκ.
«Οι διευθυντές των σχολείων, σε πολλές περιπτώσεις, αναγκάζονται να προβούν σε περικοπές δαπανών που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή των χώρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών (απολυμάνσεις, καθαριστικά κ.ά.)» τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία επισημαίνοντας πως παρά τις διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα σταλούν κονδύλια στα σχολεία, οι σχολικές επιτροπές έχουν μείνει με την πρώτη δόση της φετινής χρηματοδότησης.
Σημειωτέον ότι ακόμα και η υπουργός Παιδείας είχε διαψεύσει τις πληροφορίες για σοβαρές περικοπές (30%) διαβεβαιώνοντας πως σύντομα θα διετίθεντο οι σχετικές πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτή τη στιγμή, χωρίς να υπάρχουν χρήματα:
* τα σχολεία προμηθεύονται, για το νέο διδακτικό έτος, ξενόγλωσσα βιβλία για τις ανάγκες της β' ξένης γλώσσας και δεν έχουν εξοφλήσει ακόμη τα βιβλία του προηγούμενου σχολικού έτους 2009-2010, καθώς δεν έχουν πιστωθεί οι σχετικοί λογαριασμοί,
* οι σχολικές επιτροπές καλούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων ενώ ακόμη δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα για την πληρωμή τους για το 2009-2010. Το ποσόν που έχει κατατεθεί στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών από τον ΟΣΚ αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικού ποσού,
**οι διευθυντές των σχολείων μέχρι τις 10 Οκτωβρίου πρέπει να πληρώσουν τα ένσημα στις καθαρίστριες, διαφορετικά οι σχολικές επιτροπές θα επιβαρυνθούν και με πρόστιμα από το ΙΚΑ,
**οι προμηθευτές ασκούν μεγάλες πιέσεις για αποπληρωμή των χρεών, αφού τους οφείλονται χρήματα από το προηγούμενο σχολικό έτος (πετρέλαιο, γραφική ύλη, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, φυσικό αέριο κ.λπ.).
Για όλα αυτά, η ΔΟΕ ζητεί «την άμεση απόδοση του συνόλου της χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές υποχρεώσεις τόσο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς όσο και οι αυξημένες ανάγκες για θέρμανση και λειτουργικές δαπάνες της χρονιάς που ξεκίνησε».
Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζει, «είναι βέβαιο ότι σε λίγες μέρες θα βρεθούμε μπροστά στο φαινόμενο σχολείων που θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις».
Σημειωτέον, απλήρωτοι είναι και οι νεοδιόριστοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι.

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: