Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΑΧΘΗΚΕ Η 'ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ…ΛΟΓΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΚΟ...

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΑ "ΚΟΨΕΙ" ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...

Υπέρ της μονιμοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης τάχθηκε η υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων, 'Αννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού φόρουμ δεξαμενών σκέψης που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.
Την ανάγκη ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης να λάβει μόνιμο χαρακτήρα, εξέφρασε ο πρόεδρος της δεξαμενής σκέψης Notre Europe, Τομάσο Πάντοα Σιόπα.
Έναντι αυτής της άποψης έχει, πρόσφατα, εκφράσει την αντίθεσή της η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, υπενθυμίζοντας ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν αποφασίσει πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης έχει τριετή διάρκεια και δεν υπάρχει λόγος παράτασης της λειτουργίας του.
Η 'Αννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια του φόρουμ δεξαμενών σκέψης, συμφώνησε με την ιδέα του Τ. Σιόπα.
Ειδικότερα, στην παρέμβασή της, η κ. Διαμαντοπούλου επικεντρώθηκε στο ρόλο της αλληλεγγύης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τόνισε ότι «ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης αντιμετωπίζει το άγνωστο και την ανασφάλεια».
Όπως τόνισε η πρώην επίτροπος για θέματα κοινωνικής πολιτικής, η αλληλεγγύη δεν αντιπροσωπεύει μονάχα τη βοήθεια που λαμβάνει ο αδύναμος από τον ισχυρό.
«Ενσαρκώνει την κοινή προσπάθεια για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, την αλληλοβοήθεια απέναντι σ’ ένα εξωτερικό κίνδυνο.
Στο πλαίσιο της ΕΕ αυτό συνεπάγεται ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να παρέχουν βοήθεια και να δέχονται βοήθεια έτσι ώστε το σχέδιο μας να εξελιχθεί.
Ο καθένας χρειάζεται να κάνει το καλύτερο δυνατό και ο καθένας χρειάζεται να συνεισφέρει στη συλλογική προσπάθεια.
Σε ένα σύστημα όπως η ευρωζώνη, αυτό καθίσταται ακόμα περισσότερο σημαντικό.
Οι κρίσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μοναδικές.
Οι λύσεις που καλούμαστε να δώσουμε είναι επίσης μοναδικές» κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: