Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ .

Η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) κατάγγειλε την πρακτική βασανιστηρίων στις φυλακές της Παλαιστινιακής Αρχής, κυρίως κατά κρατουμένων του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
Η οργάνωση ζητεί από την Παλαιστινιακή Αρχή τη διενέργεια "έρευνας σε βάθος για τα βασανιστήρια που έχουν υποστεί δύο κρατούμενοι που μεταφέρθηκαν τελικώς σε φυλακή της Ιεριχούς" στη Δυτική Όχθη, στη διάρκεια ενός μεγάλου κύματος συλλήψεων από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας τον Σεπτέμβριο, μετά από τη φονική επίθεση κατά ισραηλινών εποίκων κοντά στη Χεβρώνα, επίθεση για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η Χαμάς.
Στην ανακοίνωσή της η ανθρωπιστική οργάνωση αναφέρει ότι "έχουν γίνει διώξεις κατά των υπευθύνων των βασανιστηρίων" κατά των δύο ανδρών.
Ο ένας ο 42χρονος Αχμαντ Σαλχάμπ από τη Χεβρώνα νοσηλεύτηκε μετά από τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστη, ενώ ο δεύτερος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία, παραπονιέται για φρικτές αϋπνίες μετά από τα όσα υπέστη στη φυλακή.
Ο υπεύθυνος του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, Τζό Στορκ ανέφερε ότι τόσο ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς όσο και ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ είναι γνώστες της κατάστασης.
Και οι δύο τόνισαν πάντως ότι θα τεθεί τέλος στην ατιμωρησία όσων υποβάλλουν σε βασανιστήρια κρατουμένους και διαβεβαίωσαν ότι οι ένοχοι θα δικαστούν.

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: