Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΠΑΕΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ»…ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΡΕ ΚΡΕΤΙΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ;;;

«Νόμο και τάξη» στο μισθολογικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων υποστηρίζει ότι φέρνει η κυβέρνηση με το νέο ενιαίο μισθολόγιο. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η ρύθμιση αποτελεί μία προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία τολμά και την κάνει πράξη. Οι αποδοχές φαίνεται, όμως, να εξισώνονται προς τα κάτω.
Ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε, πάντως, πως η κυβέρνηση σπάει "τις ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων που έχουν τα ίδια προσόντα και ήταν κοινωνικά άδικο".
Ενέταξε τη δημιουργία του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα στη "μεγάλη τομή", όπως είπε χαρακτηριστικά, "που επιφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο κράτος μέσω του ΑΣΕΠ, του Καλλικράτη, της "Διαύγεια" [σ.σ. η ανάρτηση όλων των διοικητικών αποφάσεων στο διαδίκτυο] και την κατάργηση-συγχώνευση των υπηρεσιών".

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης είχε δηλώσει ότι στόχος του νέου συστήματος αμοιβών είναι η σύνδεση των μισθών με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων, τη σπουδαιότητα των ασκούμενων καθηκόντων και την κατοχή θέσεων ευθύνης και με το παραγόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, ανέφερε ότι οι αποδοχές θα πρέπει να συγκλίνουν με τα ευρωπαϊκά συστήματα αμοιβών και τις γενικότερες συνθήκες εργασίας.
Τα βασικά ερωτήματα που έθεσε η ΑΔΕΔΥ για την έναρξη του διαλόγου συνοψίζονται στα εξής: Εάν το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί σε εν ενεργεία και νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους. Ποια επιδόματα θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό; Ποια θα να είναι η σχέση μεταξύ εισαγωγικής και καταληκτικής αμοιβής, καθώς και μεταξύ αμοιβών που αντιστοιχούν σε υπάλληλους με διαφορετική εκπαίδευση. Θα συνδέεται η αμοιβή με κριτήρια όπως θέση ευθύνης, ειδικότητα, επίπεδο και σχέση συναλλαγής και παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη; Ποια ακριβώς θα είναι η σχέση αμοιβής και απόδοσης στο δημόσιο τομέα; Προβλέπεται να υπάρξει κλαδική διαφοροποίηση;
Ο συνδικαλιστικός φορέας του Δημοσίου έθεσε ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή της στο διάλογο την αποσαφήνιση των παραπάνω ερωτημάτων.

ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

700 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 590 ΕΥΡΩ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ 900 ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ 1300
ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟ 80% ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ.

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΠΑ 23% ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ.


ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ?