Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Υπό αστυνομική επιτήρηση παρέμεινε όλη τη νύχτα η Ακρόπολη, με τους άνδρες της Αστυνομίας να παραμένουν στην κεντρική πύλη του αρχαιολογικού χώρου.
Ο αρχαιολογικός χώρος έχει ήδη από την Παρασκευή ανοίξει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθώς έληξε η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.Οι έκτακτοι υπάλληλοι και συμβασιούχοι του υπουργείου συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες κρατώντας κλειστά τα ταμεία και όχι τις εισόδους.
Τη Δευτέρα θα υποβάλουν μήνυση στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Α' Εφορεία Αρχαιοτήτων και στην Αστυνομία για τα προχθεσινά επεισόδια.
Στη συζήτηση που είχαν νωρίς το πρωί με θέμα την πορεία των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τη διακριτική παραμονή τους στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν δριμύτεροι από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρός τους, Ν. Χασομέρης, στη σημερινή τους συνάντηση, οι συμβασιούχοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να παραμείνουν διακριτικά σήμερα και αύριο έξω από τον χώρο του μνημείου, χωρίς να εμποδίζουν την πρόσβαση στους επισκέπτες του και απαίτησαν την αποχώρηση των ανδρών της αστυνομίας.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων πραγματοποίησε στάση εργασίας, την Παρασκευή, συμμεριζόμενος τα αιτήματα των συμβασιούχων.
Η συμμετοχή των αρχαιολόγων, που εργάζονται σε σωστικές ανασκαφές, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, ήταν καθολική.
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι διακόπηκαν όλες οι αρχαιολογικές εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Μουσεία και στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων.
Στη Θεσσαλονίκη οργανώθηκε συγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στις 12.00 πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός των ταμείων με ταυτόχρονη διασφάλιση της ελεύθερης εισόδου των επισκεπτών.
Ως ένδειξη συμπαράστασης, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων προκήρυξε για σήμερα Σάββατο και για αύριο Κυριακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τους συμβασιούχους του υπουργείου στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, από τις 7.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.

ΠΡΕΖΑ TV
16-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: