Την εγκύκλιο βάσει της οποίας θα πραγµατοποιηθούν οι φετινές µετεγγραφές των φοιτητών, οι οποίες σε 7 κατηγορίες δικαιούχων θα γίνουν µε ηλεκτρονική διαδικασία-εξπρές, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.
Σύµφωνα µε τον ειδικό γραµµατέα του υπουργείου Παιδείας Βασ. Παπάζογλου, µία εβδοµάδα µετά την ηλεκτρονική αίτηση ο ενδιαφερόµενος θα ενηµερώνεται για το αποτέλεσµα. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις µετεγγραφών θα υποβληθούν από τις 4 έως τις 20 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα http: //metegrafes. minedu. gov.gr. Ολόκληρη η εγκύκλιος είναι αναρτηµένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου www. minedu.gov.gr Ηλεκτρονικές αιτήσεις
Ποιοι έχουν δικαίωµα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση:
Ηλεκτρονική αίτηση µπορούν να υποβάλουν 7 κατηγορίες δικαιούχων για τις οποίες δεν υπάρχει ποσοτικός περιορισµός και µόνο όσοι βρίσκονται στο πρώτο εξάµηνο των σπουδών τους. Αν ο λόγος µετεγγραφής των κατηγοριών 3, 4, 5, 6 και 7 ανακύψει µεταγενέστερα, τότε οι αιτήσεις υποβάλλονται στις γραµµατείες των τµηµάτων υποδοχής.
1.Πολύτεκνοι γονείς και τέκνα.
2.Γονείς και τέκνα πολυµελών οικογενειών µε τρία ζώντα τέκνα εφόσον κανένα από αυτά δεν υπερβαίνει το εικοστό έκτο έτος της ηλικίας του.
3.Τέκνα των θυµάτων της τροµοκρατίας.
4.Ορφανοί φοιτητές ή σπουδαστές από τον έναν ή και από τους δύο γονείς, εφόσον ο µέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήµατος των τριών τελευταίων οικονοµικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ.
5.Φοιτητές ή σπουδαστές που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στα ΤΕΦΑΑ ή σε άλλη σχολή ή τµήµα πανεπιστηµίου ή ΤΕΙ πέτυχαν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις.
6.Φοιτητές ή σπουδαστές µε αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε τµήµα πανεπιστηµίου ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της µόνιµης κατοικίας των γονέων, οι οποίοι επιθυµούν τη µετεγγραφή τους σε τµήµατα πανεπιστηµίων ή ΤΕΙ που δεν ανήκουν στα τµήµατα της Αττικής και του Νοµού Θεσσαλονίκης. 7.Αδέλφια που φοιτούν σε τµήµατα πανεπιστηµίου ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της µόνιµης κατοικίας των γονέων τους και που επιθυµούν τη µετεγγραφή τους κατά το ίδιο ακαδηµαϊκό έτος σε αντίστοιχα τµήµατα πανεπιστηµίων ή ΤΕΙ του ιδίου νοµού, τα οποία δεν ανήκουν στα τµήµατα της Αττικής και του Νοµού Θεσσαλονίκης.
Αιτήσεις στις γραµµατείες
Ποιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στις γραµµατείες των σχολών υποδοχής (µε ποσοτικό περιορισµό).
1.Φοιτητές ή σπουδαστές που εγγράφηκαν σε τµήµα πανεπιστηµίου ή ΤΕΙ, για λόγους υγείας έχουν δικαίωµα πρόσβασης σε ποσοστό θέσεων 5% επί του αριθµού των εισακτέων στο τµήµα υποδοχής.
2.Φοιτητές ή σπουδαστές οι οποίοι είναι γονείς ή τέκνα ή αδελφοί ή σύζυγοι ατόµου που είναι τυφλός ή κωφάλαλος ή νεφροπαθής που υποβάλλεται σε αιµοκάθαρση ή πάσχει από µυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκει στην κατηγορία ατόµων µε ειδικές ανάγκες επειδή έχει κινητικά προβλήµατα οφειλόµενα σε αναπηρία άνω του 67% µετεγγράφονται σε ποσοστό 1% του αριθµού των εισακτέων στο τµήµα υποδοχής.
3.Τα τέκνα των γονέων των οποίων ο µέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήµατος των τριών τελευταίων οικονοµικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ. Οι µετεγγραφές της περίπτωσης αυτής δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν συνολικά σε ποσοστό το 14% του αριθµού των εισακτέων στο τµήµα υποδοχής. Για τα τµήµατα υποδοχής των πανεπιστηµίων και ΤΕΙ της Αττικής και του Νοµού Θεσσαλονίκης δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν σε ποσοστό το 9% του αριθµού των εισακτέων.
4.Φοιτητές ή σπουδαστές µε αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε τµήµα πανεπιστηµίου ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της µόνιµης κατοικίας των γονέων, εφόσον ο µέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήµατος των τριών τελευταίων οικονοµικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ. Για τις µετεγγραφές σε τµήµατα των πανεπιστηµίων και ΤΕΙ της Αττικής και του Νοµού Θεσσαλονίκης το ποσοστό των µετεγγραφοµένων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 4% επί του αριθµού των εισακτέων του τµήµατος υποδοχής. Για τα τµήµατα υποδοχής πανεπιστηµίων και ΤΕΙ που βρίσκονται εκτός των προαναφερόµενων περιοχών δεν τίθενται ποσοστιαίοι περιορισµοί ούτε περιορισµοί εισοδήµατος. Ειδικά για τις µετεγγραφές σε τµήµατα υποδοχής εκτός Αττικής και Νοµού Θεσσαλονίκης, επιτρέπεται χωρίς ποσοστιαίους περιορισµούς η µετεγγραφή και των δύο αδελφών σε αντίστοιχα τµήµατα άλλων πανεπιστηµίων ή ΤΕΙ. 5.Φοιτητής ή σπουδαστής τρίτεκνης οικογένειας δύναται να υποβάλει αίτηση µετεγγραφής µετά τη λήξη της προθεσµίας(4-20/10/2010) απευθείας στο τµήµα υποδοχής στην περίπτωση που το τρίτο τέκνο της οικογένειας γεννηθεί µετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσµίας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός βρίσκεται στο α εξάµηνο σπουδών.
ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου