Κυριακή, Οκτωβρίου 17, 2010

ΕΡΕΥΝΑ PULSE: ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ 28%

Στις έξι ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία στην πανελλαδική μέτρηση της PULSE για τον Τύπο της Κυριακής, ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές και λιγότερο από ένα μήνα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων κινούνται κάτω από το όριο του 30% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων καταγράφεται στο 28%, εξαιρετικά υψηλό για προεκλογική περίοδο. Επτά στους δέκα εκτιμούν ότι υπήρχε τρόπος να αποφευχθεί η προσφυγή στην τρόικα και το μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 27%, έναντι 21% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5% και τα άλλα κόμματα με 6%.

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη μάχη για την περιφέρεια Αττικής, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 14,5% επιλέγουν τον Γιάννη Δημαρά, ενώ ίδιο είναι το ποσοστό για το Γιάννη Σγουρό και ακολουθρεί με 13% ο Βασίλης Κικίλιας. Στο υποθετικό σενάριο της αναμέτρησης Δημαρά-Σγουρού στο δεύτερο γύρο των εκλογών, οι ψηφοφόροι στην πλειονότητά τους (39%) αναδεικνύουν νικητή τον Γιάννη Δημαρά, με το ποσοστό του Γ.Σγουρού να διαμορφώνεται στο 21%.

ΠΡΕΖΑ TV
17-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: