Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2010

S&P: ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

H εταιρία πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's συμμετέχει στον χορό όσων ανησυχούν για το επερχόμενο κύμα γήρανσης του πληθυσμού των αναπτυγμένων κρατών. Υπογραμμίζει ότι θα επηρεάσει όλες τις κυβερνήσεις που έχουν να πληρώνουν για τα αυξανόμενα συνταξιοδοτικά προγράμματα, αναφέρει η The Wall Street Journal .

"Τα κρατικά χρέη θα κλιμακωθούν τις επόμενες δεκαετίες εάν δεν αναληφθεί γρήγορα δράση για τη μείωση του κόστους πληρωμής των συντάξεων και της παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στους γηράσκοντες πληθυσμούς" αναφέρει σε σχετική έκθεσή της.

"Εάν οι κυβερνήσεις δεν περικόψουν τις δαπάνες που σχετίζονται με την γήρανση", δήλωσε η S&P, "το μέγεθος του κράτους έναντι της οικονομίας θα εκτιναχθεί και οι πιστωτικές διαβαθμίσεις θα μειωθούν, με τις αναπτυγμένες οικονομίες να υποφέρουν τις μεγαλύτερες υποβαθμίσεις.

"Εντούτοις, ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη που έχουν γενναιόδωρα συνταξιοδοτικά συστήματα και θα έχουν γηραιότερους πληθυσμούς θα είναι σε πολύ χειρότερη θέση. Στις ΗΠΑ, το κρατικό χρέος θα αυξηθεί σε 415% του ΑΕΠ, ενώ της Ιαπωνίας το χρέος θα αυξηθεί σε 753% του ΑΕΠ έχοντας το μεγαλύτερο στα 49 έθνη που καλύπτει η μελέτη".

ΠΡΕΖΑ TV
11-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: