Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS…ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ….

Οχι ένα, αλλά δύο ταξίδια θα πραγματοποιήσει τελικά στο Μόναχο η εξεταστική επιτροπή για τη SIEMENS. Η αλλαγή αυτή κατέστη αναγκαία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δύο εκ των μαρτύρων που προτίθεται να εξετάσει η ελληνική αποστολή.

Ετσι την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη η αποστολή της Βουλής θα δει μόνο τον αντιπρόεδρο της SIEMENS, τον Μ. Χριστοφοράκο, και τον έναν εκ των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας Ρ. Ζίκατσεκ. Ο έτερος, Μ. Κουτσενρόιτερ, και ο πρόεδρος της SIEMENS AG θα εξεταστούν σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα στο διάστημα από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου.

Ολοι οι μάρτυρες θα εξεταστούν στο κτίριο της Εισαγγελίας του Μονάχου κάτω από ιδιαίτερα μέτρα αυστηρότητας.

Ηδη η εξεταστική επιτροπή έχει αποστείλει τις ερωτήσεις προς τους τρεις πρώτους μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ξεπερνούν τις 95. Ωστόσο οι Γερμανοί, αλλά και ο φυγόδικος Χριστοφοράκος θα έχουν δικαίωμα να μην απαντούν τόσο στις αρχικές όσο και στις νέες που μπορούν να διατυπώσουν, γραπτώς πάντα, οι βουλευτές αν τεθεί θέμα περαιτέρω διευκρινίσεων.

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεων έχει απαγορευτεί να κρατηθούν πρακτικά από την πλευρά της ελληνικής αποστολής, γι' αυτό άλλωστε διαμηνύθηκε να μη μεταβούν στη γερμανική φοιτητούπολη Ελληνες στενογράφοι και πρακτικογράφοι. Το κομμάτι αυτό θα αναλάβει η ίδια η Εισαγγελία του Μονάχου και τα πρακτικά θα φτάσουν στην εξεταστική επιτροπή αφού πρώτα μεταφραστούν επίσημα από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Στις συναντήσεις θα μετέχουν μόνο οι μάρτυρες, οι δικηγόροι τους και φυσικά οι Ελληνες βουλευτές.

Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: