Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2010

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS: ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ…ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΤΟ ΠΕΟΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ…ΟΧΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ…

Στο Μόναχο μετέβη κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens

Στις 26 και 27 Οκτωβρίου τα μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου, όπως τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκο, καθώς και τον Ράινχαρτ Σίκατσεκ, βασικό διαχειριστή των «μαύρων» ταμείων της Siemens μέσω των οποίων διακινούνταν οι μίζες στην Ελλάδα.

Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο κ. Χριστοφοράκος θα κληθεί να καταθέσει σε ελληνικές αρχές για την υπόθεση της Siemens.

Από την πλευρά της μητρικής εταιρείας της Siemens θα εμφανιστούν ενώπιον του εξεταστικής επιτροπής ο Πέτερ Σόλμσεν νομικός σύμβουλος και μέλος του οκταμελούς κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της Siemens, καθώς και ο επικεφαλής του τμήματος διαφάνειας της εταιρείας, Τέο Βάιγκελ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στις κυβερνήσεις Κολ.

Στο κλιμάκιο της Εξεταστικής συμμετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Δημήτρης Παπουτσής, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κων. Τζαβάρας, Μαρία Κόλια Τσαρούχα και Γρηγόρης Αποστολάκος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κων. Αϊβαλιώτης.

Η εξέταση των μαρτύρων θα γίνει στους χώρους της εισαγγελίας του Μονάχου η οποία «παρέχει διευκολύνσεις» στο πλαίσιο σχετικού αιτήματος χορήγησης δικαστικής συνδρομής.

ΠΡΕΖΑ TV
25-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: