Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ.ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ 7 ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ-ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ GΑ FERRIES.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;;

Στο σφυρί βγάζει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς επτά επιβατηγά- οχηματαγωγά πλοία που ανήκαν στην εταιρεία GΑ Ferries του κ. Γερ. Αγούδημου με στόχο να απελευθερώσει χώρους στις προβλήτες Ε1 και Ε10 που σήμερα καταλαμβάνονται από τα πλοία αυτά, τα οποία έχουν παραδοθεί στην τύχη τους αποτελώντας όχι μόνο εμπόδιο για την ακτοπλοΐα αλλά και μεγάλες εστίες μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Για τον λόγο αυτόν η διοίκηση του ΟΛΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε ανοικτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την απομάκρυνση εκτός λιμένος και την εκποίηση των επιβατηγών- οχηματαγωγών πλοίων «Δημητρούλα», «Ανθή-Μαρίνα», «Ρομίλντα», «Μιλένα», «Μαρίνα», «Ροδάνθη» και «Νταλιάνα».

Οπως είναι ήδη γνωστό, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Ν. 2881/2001 με απόφασή της έχει ήδη κρίνει ότι τα πλοία αυτά είναι επικίνδυνα και επιβλαβή και μετά την άρνηση των εταιρειών στις οποίες ανήκουν να τα απομακρύνουν οικειοθελώς το Συμβούλιο Διεύθυνσης και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ προχώρησαν στην απόφαση εκποίησης έπειτα από εκτίμηση που πραγματοποίησαν ανεξάρτητοι εκτιμητές πλοίων.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γ. Ανωμερίτης, «το πρόβλημα των ανενεργών εγκαταλελειμμένων από τους ιδιοκτήτες τους πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά είναι πρωτίστως θέμα προστασίας του περιβάλλοντος και δευτερευόντως οικονομικό. O ΟΛΠ ΑΕξεκινάει την εκποίηση πλοίωντα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στον κεντρικό λιμένα και δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ακτοπλοΐας. Αμέσως μετά θα προχωρήσει στην εκποίηση των δεκάδων πλοίων τα οποία βρίσκονται στον εμπορικό λιμένα και στους χώρους ναυπηγοεπισκευής. Το λιμάνι του Πειραιά θα είναι τόσο στους χερσαίους χώρουςόσο και στο θαλάσσιο μέτωπό του το πιο καθαρό λιμάνι της Μεσογείου, ένα πραγματικό ecoport» κατέληξε ο κ. Ανωμερίτης.

Οι διακηρύξεις, σύμφωνα με τον ΟΛΠ, θα εκδοθούν εντός της εβδομάδας και οι ημερομηνίες του διαγωνισμού θα είναι 22 ημέρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης διακήρυξης.

ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: