Παρασκευή, Νοεμβρίου 05, 2010

Η ΑΤΤΙΚΗ «ΚΛΕΙΔΙ» ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΛΕΕΙ Η BARCLAY'S…ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα ασχολείται σε έκθεσή της η βρετανική τράπεζα, σημειώνοντας πως από τις επιδόσεις του υποψηφίου περιφερειάρχη που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην Αττική εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό αν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

"Κατά την άποψή μας η βασική περιφέρεια που πρέπει να παρακολουθήσει κανείς [στις εκλογές] είναι η Αττική, που στο παρελθόν ήταν προπύργιο του ΠΑΣΟΚ" λέει η τράπεζα.

"Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις την περιφέρεια μπορεί να κερδίσει ένας ανεξάρτητος υποψήφιος η προεκλογική εκστρατεία του οποίου είναι ενάντια στις οικονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση".

"Εάν ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να περάσει στο 2ο γύρο είναι κάτι που πιθανόν οι αγορές να ερμηνεύσουν ως απογοητευτικό αποτέλεσμα [για την κυβέρνηση]. Εάν υπάρχει μία περιφέρεια, το εκλογικό αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, αυτή είναι η Αττική" επισημαίνει η Barclay's.

Στην ίδια έκθεση σημειώνει επίσης πως η πολιτική σταθερότητα θεωρείται "προαπαιτούμενο από τις αγορές για την επιτυχία του τριετούς προγράμματος προσαρμογής".

ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: