Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2010

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Συλλαλητήριο με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα διοργανώνει, σήμερα στην Αθήνα, το ΚΚΕ, αντιδρώντας τόσο στην άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας όσο και στη λήψη νέων οικονομικών μέτρων με περικοπές μισθών και επιδομάτων των εργαζομένων.

Εκτός από την Αθήνα συλλαλητήρια διοργανώνει το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες δώδεκα πόλεις: Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Κομοτηνή, Πύργο, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, Μυτιλήνη, Ρόδο και Δράμα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο διοργανώνεται στην πλατεία Συντάγματος στις 6.00 το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη στις 7.00 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

«Μήνυμα αγανάκτησης»

Την ανάγκη οικοδόμησης ενός παλλαϊκού ρεύματος πάλης απέναντι «στα σκληρά, αδυσώπητα μέτρα που έρχονται» περιέγραψε η Αλέκα Παπαρήγα στις δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το δεύτερο γύρο των εκλογών «ισχυρό μήνυμα αγανάκτησης και δυσαρέσκειας για την πολιτική της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας».

Η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αντανακλά τη δυσαρέσκεια του λαού για την επιδείνωση της θέσης του και την απώλεια των όποιων κατακτήσεων, λόγω του Μνημονίου και με πρόσχημα το Μνημόνιο.

Δεν άφησε ασχολίαστο το φαινόμενο της υψηλής αποχής. λέγοντας ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της ενεργητικής συμμετοχής και παρατήρησε ότι ένα μεγάλο μέρος των εκλογέων που ψήφισε τη Λαϊκή Συσπείρωση πήγε στις κάλπες στο β' γύρο και ψήφισε «λευκό» και «άκυρο». Και συνέχισε: «Είναι υποκρισία όσοι κλαίνε για την αποχή. Ποιοι λοιδορούν τους αγώνες;», κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. πως έχουν καλλιεργήσει στο λαό ότι πέραν του μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μονοπωλίου δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε, επίσης, ότι δυναμώνει το κύμα δυσαρέσκειας και ότι το ΚΚΕ είναι έτοιμο να συναντηθεί με όσους καταψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Να σημειωθεί ότι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που εξελέγη με τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν ο Θωμάς Κοτσαμπάς στην Πετρούπολη.

ΠΡΕΖΑ TV
15-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: