Παρασκευή, Νοεμβρίου 05, 2010

ΚΚΕ: «ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ»

Μήνυμα ενότητας ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της στα ναυπηγεία της Ελευσίνας απηύθυνε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, ενώ κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία της περαίωσης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί πατριωτισμού, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως "το ΚΚΕ δεν έχει καμία αντίρρηση να ανταγωνιστεί με τον κ. Παπανδρέου τόσο στον πατριωτισμό όσο και στο συντεχνιασμό".

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, "για τον κ. Παπανδρέου πατριωτισμός είναι ο ελληνικός λαός να σκύψει το κεφάλι, να δώσει και ολόκληρο αν είναι δυνατόν το μισθό του, για να εξοφλήσουν τους Γερμανούς, τους Γάλλους τραπεζίτες και τους υπόλοιπους, πατριωτισμός είναι να δουλεύει κανείς με 500 ευρώ το μήνα, πατριωτισμός είναι να έχει απούλητα ο αγρότης τα προϊόντα και το μικρομάγαζο να έχει αναδουλειά".

Όσον αφορά στις συντεχνίες το ΚΚΕ δηλώνει "περήφανο" που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων, δίχως όμως αυτό να έχει σχέση με το συντεχνιασμό.

Αναφορικά με το ζήτημα της περαίωσης, το ΚΚΕ ζητά από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να "την πάρουν πίσω". Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, "είναι ντροπή να εκμεταλλεύεστε έτσι τους ανθρώπους με τα μικρομάγαζα και να φτάνετε να στέλνετε περαίωση και στους μισθωτούς που δουλεύουν με τα μπλοκάκια. Τέρμα οι ελιγμοί, εδώ και τώρα πάρτε την πίσω".

ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: