Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2010

ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

Το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ είναι δυνατό να συζητηθεί στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. του Δεκεμβρίου, εκτίμησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνάντησής του με το Νικολά Σαρκοζί, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η παράταση θα αποτελεί ένδειξη ότι η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των εταίρων της.

Εκτίμησε ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 από τη Eurostat μπορεί να επηρεάσει θετικά τη μετάθεση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα. Υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι τα στοιχεία αφορούν στο έλλειμμα που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Όσον αφορά στην πορεία του προγράμματος προσαρμογής, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι φέτος το έλλειμμα πα περιοριστεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρυσι.

Το μήνυμα Καμίνη και Μπουτάρη

Σχολιάζοντας τις νίκες των Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη, στους δήμους Αθήνας και Θεσαλονίκης, ο πρωθυπουργός είπε πως το εκλογικό αποτέλεσμα στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας απέδειξε ότι "υπάρχει μία κοινωνική συμμαχία που δεν έιναι στενά στοιχισμένη σε κομματικά τείχη και μπορεί να εκφράσει μια άλλη Ελλάδα και να εμπνεύσει".

ΠΡΕΖΑ TV
15-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: