Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2010

ΔΥΟ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Δύο ξαδέλφια 18 και 19 ετών κατηγορούνται για την πρόκληση πυρκαγιάς σε εστία μεταναστών στη Ντιζόν της Γαλλίας την Κυριακή που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 7 ανθρώπων.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία ο 19χρονος που δηλώνει άστεγος συνελήφθη την Τρίτη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Ντιζόν, όπου είχε ζητήσει να εισαχθεί την Κυριακή, ενώ ο δεύτερος διέμενε στην εστία που κάηκε.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε κάδο απορριμμάτων στο εξωτερικό της εστίας και γρήγορα επεκτάθηκε στο εσωτερικό του 9ώροφου κτιρίου, όπου διέμεναν 141 μετανάστες, προκαλώντας το θάνατο 7 ανθρώπων και τον τραυματισμό 130. Πενήντα τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, 8 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Ο εισαγγελέας της Ντιζόν, Ερίκ Λαλεμέν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο άντρες “πανικόβλητοι” κάλεσαν σε βοήθεια “την ώρα που ξέσπασε η φωτιά”, ενώ πρόσθεσε ότι “παραδέχτηκαν πως ήταν παρόντες στην εστία την ώρα της φωτιάς και ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλο” εκτιμώντας ότι ευθύνονται αμφότεροι για την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία και οι δύο άνδρες έχουν προκαλέσει στο παρελθόν και άλλες πυρκαγιές στην περιοχή. Τα δύο ξαδέλφια θα παρουσιαστούν τώρα ενώπιον του δικαστηρίου και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: