Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2010

ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καταγγέλλουν την υποβάθμιση των σχολείων τους και φοβούνται ακόμη και την κατάργησή τους οι μαθητές των μουσικών σχολείων και οι γονείς τους.Στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, όπου φοιτούν 400 μαθητές από την Κεντρική Μακεδονία, μόλις πριν από μερικές ημέρες τοποθετήθηκαν καθηγητές, αλλά και αυτοί ακόμη εργάζονται υπό καθεστώς ωρομισθίας, γεγονός που υποβαθμίζει σταδιακά την ποιότητα των καλλιτεχνικών σπουδών. "Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει σίτιση στο σχολείο, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία του προβληματική, αφού εδώ φοιτούν μαθητές που έρχονται ακόμη και από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, μένουν μέχρι τις 4 το απόγευμα στο σχολείο και βρίσκονται ώρες ολόκληρες στον δρόμο", καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

Μαθητές στην αστυνομία
Χθες το πρωί περίπου 100 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας μαζί με γονείς και καθηγητές τους έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης , ενώ είχαν και συνάντηση με τον αντινομάρχη Διονύση Ψωμιάδη. Όπως έγινε γνωστό, το θέμα της σίτισης των μαθητών έχει κολλήσει στα γρανάζια των μειοδοτικών διαγωνισμών και της γραφειοκρατίας, αφού ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εταιρείας που θα αναλάμβανε τη σίτιση κρίθηκε άγονος μετά την ένσταση που κατέθεσε ένας από τους ενδιαφερόμενους.
Τα προβλήματα για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας, όπως και των άλλων αντίστοιχων σχολείων σε όλη την Ελλάδα, ξεκίνησαν από το Σεπτέμβριο. Στις αρχές Οκτωβρίου οι μαθητές προχώρησαν σε τριήμερες καταλήψεις ζητώντας καθηγητές, μουσικά όργανα, βιβλία, αλλά και τρόπο να μετακινούνται. Γι’ αυτές τις καταλήψεις σήμερα, και παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του αρμόδιου εισαγγελέα, ορισμένοι από τους μαθητές καλούνται να απολογηθούν στο αστυνομικό τμήμα. "Ο μόνος υπεύθυνος για την κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Πυλαίας είναι η πολιτεία και οι αρμόδιοι για τη λειτουργία του φορείς", τονίζει ο κ. Στεφανόπουλος, ενώ στο πλευρό των μαθητών τάσσονται και οι καθηγητές. "Σε περίοδο οικονομικής κρίσης τα καλλιτεχνικά σχολεία, που φαίνεται ότι στοιχίζουν πολύ στην πολιτεία, υποβαθμίζονται και απαξιώνονται", τονίζουν μαθητές εκπρόσωποι του δεκαπενταμελούς συμβουλίου.

Στο πόδι αδιόριστοι και ωρομίσθιοι

Στον συμβολικό αποκλεισμό της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης προχωρούν σήμερα τα μέλη του Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σήμερα στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν εξηγήσεις από τους διευθυντές της δευτεροβάθμιας για τα κενά και τις τοποθετήσεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, τη λειτουργία των αθλητικών σχολείων και τον θεσμό της πρόσθετης διδακτικής στήριξης , ο οποίος ουσιαστικά έχει καταργηθεί. Οι 2.000 εργαζόμενοι ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν έχουν ακόμη υπογράψει σύμβαση εργασίας, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα έχουν δουλειά μετά το 2011 με τη λήξη του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου πληρώνονται.
Τα μέλη του σωματείου απαιτούν μεταξύ άλλων να αποσυρθεί ο νόμος Διαμαντοπούλου, να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο και να γίνεται μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

ΠΡΕΖΑ TV
3-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: