Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2010

Μ. ΑΜΠΑΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Αιχμές για επίδειξη εύνοιας στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ άφησε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις της Χϊλαρι Κλίντον.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών είχε εκφράσει χθες τη διαφωνία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το ενδεχόμενο προσφυγής των Παλαιστινίων στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το ζήτημα του ισραηλινού εποικισμού. "Δεν υποστηρίζουμε μονομερή μέτρα από οποιαδήποτε πλευρά", είχε πει.

"Σκεφτόμαστε να καταφύγουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και αυτό θεωρείται μονομερής πράξη, όμως όταν εκείνοι (σ.σ. οι Ισραηλινοί) προχωρούν σε μονομερείς πράξεις, όπως το τείχος, οι επιδρομές, οι δολοφονίες, το ξερίζωμα ελιών, αυτά δεν θεωρούνται μονομερή", απάντησε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Ραμάλα για την επέτειο του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ.

Ο Μαχμούντ Αμπάς πρόσθεσε ότι θεωρεί δέσμευση όσα είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα καλέσει τον ΟΗΕ να δεχτεί την Παλαιστίνη ως μέλος του έως το Σεπτέμβριο του 2011.

"Θεωρούμε αυτή τη δήλωση ως δέσμευση του προέδρου Ομπάμα, όχι ως σλόγκαν, και ελπίζουμε ότι του χρόνου δεν θα μας πει, συγγνώμη, δεν μπορούμε", τόνισε.

ΠΡΕΖΑ TV
11-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: