Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΙΡΕΝ

Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία δεν απειλούν τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή οικονομικής βοήθειας στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.
"Δεν πιστεύω ότι αυτό απειλεί το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ ή τις διαπραγματεύσεις για αυτό", δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Αυτές οι εκλογές "θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο (...) και οι διαπραγματεύσεις μας θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου", πρόσθεσε.
Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κάουεν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού του 2011 θα διαλύσει το κοινοβούλιο.
Πάντως ο Ρεν υπογράμμισε ότι "είναι απαραίτητο η Ιρλανδία να μπορέσει να υιοθετήσει τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του δημοσιονομικού σχεδίου των επόμενων 4 ετών" που έχει στόχο να της επιτρέψει να μειώσει το έλλειμμα της στο 3% του ΑΕΠ.
"Δεν είναι στη διακαιοδοσία μας να σχολιάζουμε όσα συνδέονται με τη δημοκρατική πολιτική ενός κράτους μέλους", επεσήμανε ο Ρεν.
"Ομως φυσικά και είναι σημαντικό να υπάρχει αρκετή πολιτική σταθερότητα για την υιοθέτηση ενός προϋπολογισμού στο πλαίσιο του δημοσιονομικού σχεδίου των επόμενων τεσσάρων ετών που θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για τις διαπραγματεύσεις" με την Ιρλανδία, πρόσθεσε.

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: