Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Ο ΧΥΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Ευρωπαϊκές... διαστάσεις παίρνει η υπόθεση διαρροής τοξικών αποβλήτων από το ΧΥΤΑ (Χώρο Υγεινομικής Ταφής Απορριμμάτων) Κατερίνης, που ανέδειξε πριν από 15 μέρες η «Ε».

Το θέμα έφτασε στην Κομισιόν, ενώ προ ημερών άρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει παραγγείλει η Εισαγγελία.

Ηδη κλήθηκαν από την αστυνομία και έδωσαν καταθέσεις για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Κατερίνης τα δύο πρώτα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταθέσουν άλλα τέσσερα μέλη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι ενώ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προβλέπει καθημερινή κάλυψη των απορριμμάτων με χώμα ύψους 15 εκατοστών, από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν σκεπάστηκε με χώμα ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο!

Τις επόμενες μέρες θα κληθούν να καταθέσουν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Κατερίνης), Νίκος Παπαζιώγας, και ο προϊστάμενος του ΧΥΤΑ, Γιάννης Παρτσαλίδης.

Η Εισαγγελία της Κατερίνης, μετά τη μηνυτήρια αναφορά των εθελοντών, έδωσε εντολή για άμεση αυτοψία από την αρμόδια διεύθυνση της νομαρχίας. Η έκθεση που συντάχθηκε επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για διαρροή εκατοντάδων κυβικών τοξικών αποβλήτων από το ΧΥΤΑ.

Η υπόθεση έχει φτάσει ήδη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), ενώ σχετική ερώτηση κατέθεσε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ).

ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: