Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2010

"OΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ"

Η εγκύκλιος του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου, για την έρευνα και την αποστολή στοιχείων, γύρω από προσλήψεις παιδιών και λοιπών συγγενών, διδασκόντων στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, έφτασε και στο ΤΕΙ της Πάτρας. Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΤΕΙ της Αχαϊκής πρωτεύουσας Σωκράτης Καπλάνης στο www.thebest.gr τους έχουν ζητηθεί στοιχεία που αφορούν προσλήψεις παιδιών και άλλων συγγενών διδασκόντων στο Εκπαιδευτικό ίδρυμα, κατά την τελευταία δεκαπενταετία, ενώ ζητείτα να απαντήσουν και στο αν υπάρχουν παιδιά διδασκόντων, που κατέλαβαν θέσεις στην ίδια σχολή με τους γονείς τους.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν τέτοιου είδους περιπτώσεις στο ΤΕΙ της Πάτρας ο Πρόεδρός του κ. Καπλάνης απάντησε άνευ περιστροφών, θετικά, κάνοντας λόγο για τέσσερις περιπτώσεις παιδιών διδασκόντων στο ΤΕΙ της πόλης.

Η έρευνα που κάνει το Υπουργείο για την οικογενειοκρατία, έχει ξεκινήσει από τα ΑΕΙ και τώρα επεκτείνειται στα ΤΕΙ της χώρας. Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος στην εγκύκλιο που έστειλε σήμερα στα ΤΕΙ της χώρας ζήτησε να αποστείλουν τις απαντήσεις τους μέχρι 19 Νοεμβρίου στα ερωτήματα:

Πόσοι και ποιοι, ονομαστικά συγγενείς (γιοι και κόρες) διδασκόντων στο κάθε ίδρυμα έχουν καταλάβει θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδικού τεχνικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού σε σχολές ΤΕΙ την τελευταία 15ετία και εάν υπάρχουν παιδιά διδασκόντων στο κάθε ίδρυμα που κατέλαβαν θέσεις στην ίδια σχολή με τους γονείς την τελευταία 15ετία. Πόσοι και ποιοί (ονομαστικά) είναι αυτοί και σε ποια σχολή υπηρετούν.

thebest.gr

ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ...