Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑ 123.000

Ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα μειώθηκε κατά 123.000 και η διαδικασία αναδιάρθρωσης του κρατικού μηχανισμού θα συνεχιστεί και το 2011, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ.
«Το Δεκέμβριο του 2008 είχαμε 1.397.000 εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και στο τέλος Νοεμβρίου του 2010 μειώθηκαν σε 1.274.000 οι εργαζόμενοι στο δημόσιο.
Η μεταρρύθμιση του κράτους έχει στόχο να προσαρμοστεί ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με τις δυνατότητες της χώρας», τόνισε ο κ. Μποκ, σε συνέντευξη τύπου στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας TVR 1.
Ο κ. Μποκ είπε ότι η χώρα πρέπει να εξοικονομήσει πόρους για να εξέλθει από τη δύσκολη οικονομική κρίση και ανήγγειλε ότι η αναδιάρθρωση στο δημόσιο τομέα θα συνεχιστεί το 2011 σε οργανισμούς που δεν έχουν ακόμη υπαχθεί στη διαδικασία, όπως το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τεοντόρ Μπακόνσκι ανήγγειλε ότι στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας θα κλείσουν αρκετά προξενεία της Ρουμανίας.
Η Ρουμανία η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με μεγάλη οικονομική κρίση, για να μειώσει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στα μέσα του 2010 μείωσε τους μισθούς των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα κατά 25%, πάγωσε τις συντάξεις και αύξησε το ΦΠΑ κατά 5% προκειμένου να λάβει δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Γιαν.Αικ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το E-Republik είναι ένα παιχνίδι γεωπολιτικής στρατηγικής με in game επιλογές καριέρας, όπως χρηματιστήριο, αγοραπωλησίες, πολέμους, συμμαχίες, πολιτκή , διπλωματία και άλλα. Με άλλα λόγια είναι ένα παιχνίδι με άπειρες δυνατότητες και στοιχεία second life.Πολιτευόμενος μπορείς να ζητήσεις την ψήφο της ελληνικής κοινότητας, e-greece , και να γίνεις βουλευτής ή ακόμα και ο πρωθυπουργός της χώρας δίνοντας λύσεις και χαράζοντας ένα λαμπρό μέλλον για την πατρίδα σου. Μέσα από τον πόλεμο μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα σου στην εξάπλωση και να την κάνεις παγκόσμια δύναμη. Αν σε ενδιαφέρει ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο και κάνε register δωρεάν δίνοντας μόνο το e-mail σου.
Η e-χώρα σου σε χρειάζεται, η πρόκληση είναι εκεί έξω. Είσαι έτοιμος;

http://www.erepublik.com/gr/referrer/thanos126

Ανώνυμος είπε...

ase mas re file, edw o kosmos xanete kai to m...i xtenizete...