Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

ΟΜΠΑΜΑ: ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.ΜΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ 14ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!

ΤΙ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ;;;

Μια ωραία -πλην «εύθραυστη» εικόνα για την πορεία των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, αλλά και την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού, παρουσίασε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Με αφορμή την ετήσια έκθεση αξιολόγησης σχετικά με τη στρατηγική του στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στον πόλεμο, πρόσθεσε όμως ότι τα κέρδη σε πολλούς τομείς είναι εύθραυστα και αναστρέψιμα.

"Θέλω να είμαι σαφής: αυτό εξακολουθεί να είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Αλλά μπορώ να αναφέρω ότι χάρη στην εξαιρετική υπηρεσία των στρατιωτών και των πολιτών μας στην περιοχή, είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας", ανέφερε.

Ο Μπ. Ομπάμα έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο και στη μάχη κατά της Αλ Κάιντα. "Ανώτεροι ηγέτες έχουν σκοτωθεί. Είναι πιο δύσκολο για αυτούς να στρατολογήσουν, να μετακινηθούν, να οργανώσουν επιθέσεις. Με λίγα λόγια, η Αλ Κάιντα συρρικνώνεται", υποστήριξε.

"Σήμερα, η διοίκηση της Αλ Κάιντα στην περιοχή των συνόρων του Αφγανιστάν και του Πακιστάν δέχεται άνευ προηγουμένου πιέσεις αφότου εγκατέλειψε το Αφγανιστάν πριν από εννέα χρόνια", πρόσθεσε.


Παραδέχτηκε, όμως, ότι θα χρειαστεί χρόνος για να νικήσουν οι ΗΠΑ την Αλ Κάιντα.

Κάλεσε την κυβέρνηση του Πακιστάν να εντείνει τις επιχειρήσεις κατά της Αλ Κάιντα. "Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε το Πακιστάν να ενισχύσει τις ικανότητές του για να εξαλείψει τους τρομοκράτες. Ωστόσο η πρόοδος που έχει επιτευχθεί δεν είναι ταχεία , γι αυτό πρέπει να επιμείνουμε προς τους πακιστανούς ηγέτες να καταλάβουν τα κρησφύγετα των τρομοκρατών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα", είπε.

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: