Παρασκευή, Δεκεμβρίου 31, 2010

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟ 2011 ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS…ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ…ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΟΚΕΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Με το «διά ταύτα» να παραμένει ζητούμενο και ταυτόχρονα μεγάλο ερωτηματικό, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και οι βουλευτές-μέλη των εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών όλων των κομμάτων της Βουλής, που διερευνούν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε οικονομικά σκάνδαλα, θα κληθούν, τις πρώτες κιόλας μέρες του 2011, να πείσουν τους πολίτες, αν μη τι άλλο, ότι δεν τους περιπαίζουν.

- Οι πρώτοι που θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω με την ευθύνη τους αυτή είναι οι ασχολούμενοι επί τέσσερις μήνες -από τους έντεκα, συνολικά, λειτουργίας της εξεταστικής για τη Siemens- με τη συγγραφή ενός πορίσματος, που τείνει να ξεπεράσει το μύθο του γιοφυριού της Αρτας. Στις 20 Ιανουαρίου -αν δεν ζητηθεί και έβδομη (!) παράταση- οι 19 βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν το πολυαναμενόμενο πόρισμα. Αφού πρώτα λάβουν υπόψη το περιεχόμενο των 50 φακέλων του σκληρού δίσκου Χριστοφοράκου, που αξιολογεί, εδώ και ενάμιση μήνα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκης.

Πληροφορίες της «Κ.Ε.» αναφέρουν ότι η εν λόγω αξιολόγηση, που στάθηκε αφορμή για την έκτη αναβολή κατάθεσης του πορίσματος, «δεν προσκομίζει νέα, σημαντικά στοιχεία, σε ό,τι αφορά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Απλώς, συμπληρώνει δευτερεύοντα κενά στο παζλ του πολύχρονου διακομματικού σκανδάλου».

Τούτο σημαίνει ότι τα μέλη της Εξεταστικής -πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.- καλούνται: α) Να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν άλλα περιθώρια υπεκφυγής από τη θεσμική τους υποχρέωση να καταλήξουν στην τεκμηριωμένη απόδοση ευθυνών. β) Να καταδείξουν ότι η συναίνεση που πέτυχαν στην καταγραφή (σε περίπου 1.500 σελίδες) των πραγματικών περιστατικών, θα αποτυπωθεί και στο «διά ταύτα». Την ταυτοποίηση δηλαδή με πολιτικά πρόσωπα των πολλαπλών αδικημάτων που διαπράχθηκαν εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου.

Συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν το ώς τώρα συναινετικό κλίμα να εξαφανίζεται από τους βουλευτές -κυρίως- της Ν.Δ., στο βωμό της προστασίας πρώην υπουργών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο αλλά δεν έχουν αποστασιοποιηθεί ή διαγραφεί από το κόμμα.

Κυβέρνηση και Ν.Δ. αναμένεται να αντιπαρατεθούν έντονα και με αφορμή: α) Την απόφαση για σύσταση εξεταστικής σχετικά με την οικονομία, που έχει καταθέσει ως αίτημα το ΠΑΣΟΚ. Στους κόλπους της «πράσινης» κοινοβουλευτικής ομάδας αναπτύσσονται αντικρουόμενες απόψεις για την αναγκαιότητα αυτής της εξεταστικής, ενώ είναι σφοδρή η αντίδραση της Ν.Δ. β) Τη σύσταση προανακριτικής για τα δομημένα ομόλογα. Αναμένεται να αποφασιστεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η εξεταστική για την εξαγορά της «Γερμανός» από τον ΟΤΕ.
ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ

ΠΡΕΖΑ TV
31-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: