Το βάπτισμα του... πυρός για τις μετατάξεις δόθηκε ήδη για τους πρώτους 2.700 πλεονάζοντες στο «προβληματικό» Δημόσιο, δηλαδή τις ΔΕΚΟ που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Πρόκειται για το πρώτο κύμα μαζικών μετατάξεων και αφορά κατ' αρχάς τους εργαζομένους σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ είναι φανερό πως η όλη διαδικασία θα αποτελέσει τη φόρμα των μετατάξεων και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
Με υπερεπείγον έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που απευθύνεται σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα -ακόμα και τις Ανεξάρτητες Αρχές- και στάλθηκε στις 29 Νοεμβρίου αναζητούνται στον ασφυκτικό χρόνο των 3 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, οι κενές θέσεις που θα μπορούσαν δυνητικά να καλύψουν οι υπό μετάταξη υπάλληλοι.
Με τη λογική τού «εδώ και τώρα μετατάξεις» το υπουργείο Εσωτερικών ζητάει τα κενά σε όλο το δημόσιο σε θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου, τόσο στις περιφερειακές όσο και στις κεντρικές υπηρεσίες. Το έγγραφο αναφέρει επιπροσθέτως σε αυστηρό ύφος ότι όσοι φορείς δεν αποστείλουν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου τον κατάλογο με τις κενές θέσεις, θα μείνουν εκτός.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα να βρουν θέση θα έχουν οι υπάλληλοι σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Λάρισα, Μεσσηνία και Ηλεία και ως προς τους τίτλους σπουδών οι απόφοιτοι Λυκείου και οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς είναι και οι πολυπληθέστεροι (ποσοστό 88,37%).
Οσοι έχουν πανεπιστημιακούς τίτλους αποτελούν τη μειονότητα (μόλις 11,62%) και ιδιαίτερα στην περιφέρεια τα πράγματα θα είναι περισσότερο εύκολα για εκείνους.
Η μετακίνηση των υπαλλήλων που έχουν χαρακτηριστεί «πλεονάζον προσωπικό» θα γίνει σε φορέα ή υπηρεσία που υπάρχει στον νομό που θα επιλέξει ο υπάλληλος, αρκεί να βρεθεί αντίστοιχη κενή θέση σε φορέα αυτού του νομού. Οι θέσεις που θα συσταθούν θα πρέπει επίσης να είναι αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας και στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα.
Τα υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου θα στείλουν έναν και μοναδικό κατάλογο στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι ανάγκες σε περιφερειακές υπηρεσίες και σε κεντρικές. Τα στοιχεία που θα αποστείλουν οι φορείς θα συνοδεύονται υποχρεωτικά και από στοιχεία επικοινωνίας (ονομασία φορέα, τηλέφωνα επικοινωνίας, ονόματα αρμόδιων υπαλλήλων κ.τ.λ.), ενώ η καταγραφή θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.gspa.gr
Οι περισσότεροι προς μετάταξη υπάλληλοι βρίσκονται στην Αττική, όπως είναι φυσικό (1.051 εργαζόμενοι), και οι λιγότεροι στη Λευκάδα (μόνον ένας).
Ανάμεσα στις ειδικότητες, εκτός από τους συνήθεις διοικητικούς, οικονομικούς υπαλλήλους, υπάρχουν εργοδηγοί, εργάτες, ηλεκτροτεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, φύλακες, οδηγοί, μηχανοτεχνίτες, σταθμάρχες εργαζόμενοι στις αμαξοστοιχίες κ.τ.λ.
Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
ΠΡΕΖΑ TV
2-12-2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου