Πέμπτη, Δεκεμβρίου 09, 2010

ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ: ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΕ - ΝΑΤΟ

Στην ανάγκη να υπάρξει πρόοδος στο θέμα των σχέσεων ΕΕ -ΝΑΤΟ επέμεινε σήμερα Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους υπουργούς Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ράσμουσεν αναφέρθηκε στη σημασία να υπάρξει "συμφωνία ασφαλείας" με την Τουρκία, η οποία, όπως υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας. Ο Ράσμουσεν αναγνώρισε ότι η ρίζα του προβλήματος στην πλήρη σύναψη σχέσεων μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών θα πρέπει να αφορά όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο Ράσμουσεν αρνήθηκε πάντως να κάνει λόγο για αδιέξοδο στο θέμα αυτό, τονίζοντας ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα σημειώθηκε κάποια πρόοδος, με τη διαμόρφωση ενός πολιτικού πλαισίου για τις μελλοντικές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ. Το ζητούμενο είναι να υπάρξουν πλέον συγκεκριμένα μέτρα για την πλήρη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών, κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

ΠΡΕΖΑ TV
9-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: