Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «ΣΚΟΤΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Ανασταλτικός παράγοντας της ερωτικής επιθυμίας αποδεικνύεται η τηλεόραση, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) που δόθηκε στη δημοσιότητα. Τα προγράμματα που επιλέγει να δει κανείς στην τηλεόραση, ιδίως οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλικότητα του ατόμου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Από την άλλη, θετικά φαίνεται να επηρεάζουν την ερωτική διάθεση οι εκπομπές τύπου ριάλιτι αλλά και οι μεσημεριανές εκπομπές «κοινωνικού σχολιασμού», καθώς το 56% των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσε ότι η λίμπιντό του επηρεάζεται θετικά.


Όσον αφορά στον χρόνο της τηλεθέασης, αρκετές έρευνες έχουν υποδείξει την αρνητική επίδραση του χρόνου τηλεθέασης και της ερωτικής διάθεσης με ποσοστό αποχής από το σεξ 17% για όσους βλέπουν πάνω από 2-3 ώρες τηλεόραση την ημέρα. Η τηλεόραση για πολλούς , τονίζουν οι επιστήμονες ,είναι ο σύγχρονος θεός, ίσως ο πιο απόλυτος μεσολαβητής των σχέσεων των πολιτών «το είδα στην τηλεόραση, το είπαν και οι ειδήσεις» ενώ μοιάζει να είναι απόλυτο κριτήριο αξιοπιστίας και αυθεντικότητας.

Η ζωτική αυτή παρέμβαση με την ευκολία που μπαίνει στο σαλόνι του σπιτιού, παραβιάζει και την κρεβατοκάμαρα των ανθρώπων και ως εκ τούτου, γιατί όχι, και το σεξουαλικό τους παιχνίδι , καταλήγουν οι επιστήμονες. Υπάρχει αντίδοτο; Στο ερώτημα αυτό απαντούν θετικά και είναι κρυμμένο , λένε στην ορμόνη της χαράς, τη ντοπαμίνη, την ουσία που πυροδοτεί τη σεξουαλική επιθυμία. Το γέλιο, ο αυτοσαρκασμός και η διονυσιακή άποψη της ζωής φαίνεται ότι είναι αντίπαλος της υπέρμετρης λογικής και του αδιέξοδου μιας σκέψης καταθλιπτικής, μιας διηνεκούς στρεσογόνου κοινωνικής ζωής, όπως τη βιώνουν οι Έλληνες σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: