Σάββατο, Δεκεμβρίου 18, 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Με σκοπό τη σωστότερη διαχείριση και στόχο την οικονομική ανάπτυξη από την αναξιοποίητη ως τώρα περιουσία του Δημοσίου η Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε, την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, "με άμεση πρόσληψη εξειδικευμένων συμβούλων θα καταγραφεί και θα διερευνηθεί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρξουν ολοκληρωμένα και αξιόπιστα στοιχεία για το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα". Η ολοκλήρωση της καταγραφής έχει οριστεί τον Ιούνιο του 2011.

Σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται η αξιοποίηση του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και με τη χρήση της διαδικασίας fast-track, αποφασίστηκε α) συγκρότηση φορέα ειδικού σκοπού ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε στον οποίο περιέρχεται η διαχείρισή της, και β) η πρόσληψη χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων για την αξιοποίηση της έκτασης. Αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση Ομάδων Διοίκησης Έργου με τη συμμετοχή εξειδικευμένων συμβούλων για την άρση των διοικητικών εμποδίων και την προώθηση αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων από τους υπεύθυνους φορείς (ΚΕΔ, ΕΤΑ/Ολυμπιακά Ακίνητα)."


Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων εξετάζει την συγκρότηση Γενικής Γραμματείας Αξιοποίησης Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας στο Υπουργείο Οικονομικών (η οποία θα εποπτεύει τις κτηματικές υπηρεσίες, τα εθνικά κληροδοτήματα, και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΝΠΔΔ) καθώς επίσης και τη δημιουργία ενός φορέα χρηματοοικονομικής διαχείρισης "των ώριμων προς αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου με τη μορφή Α.Ε. στον οποίο θα περιέρχονται ακίνητα από υφιστάμενους φορείς του δημοσίου.
Αποκρατικοποιήσεις και αναδιαρθρώσεις".

Στόχος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι η εισροή εσόδων ύψους 7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2013 και ειδικότερα η είσπραξη τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ μέσα στο 2011.

ΠΡΕΖΑ TV
18-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: