Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2010

ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Ο ΑΣΑΝΖ…ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΟΙ «ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ»…

Σε κελί της απομόνωσης μεταφέρθηκε ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, που κρατείται ύστερα από την ενεργοποίηση εντάλματος εναντίον του για υπόθεση βιασμού.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Τζένιφερ Ρόμπινσον, η φυλακή Ουάντσουορθ του Λονδίνου, όπου κρατείται, πήρε αυτή την απόφαση "για τη δική του ασφάλεια", προσθέτοντας ότι "είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για πιθανά προβλήματα ασφαλείας, όμως δεν είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί" στην απομόνωση.

Πρόσθεσε δε ότι "δεν έχει καθόλου ανέσεις, δυσκολεύεται να κάνει τηλεφωνήματα, είναι μόνος", υπογράμμισε η Ρόμπινσον.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Ασάνζ ζήτησε να του επιτραπεί να έχει έναν φορητό υπολογιστή για να μπορέσει να προετοιμάσει την απολογία του, ενώ όπως δήλωσε ο άλλος δικηγόρος τού Μαρκ Στίβενς, ανέφερε ότι ο υπολογιστής θα είχε περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η Τζένιφερ Ρόμπινσον πρόσθεσε ότι ο πελάτης της "είναι αγανακτισμένος καθώς δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του σχετικά με τις διάφορες κυβερνοεπιθέσεις" που έχουν στόχο ιστότοπους εχθρικούς προς το WikiLeaks.

"Μου είπε ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή και ότι πρόκειται για μία προσχεδιασμένη προσπάθεια να συνδεθεί το WikiLeaks, που είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος, με κυβερνοπειρατές, κάτι που δεν είναι ο WikiLeaks".

ΠΡΕΖΑ TV
10-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: