Παρασκευή, Δεκεμβρίου 17, 2010

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΑΥΞΗΣΗ-ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε απρόσμενα σε επίπεδα ρεκόρ τον Δεκέμβριο καθώς η ισχυρότερη εγχώρια ζήτηση βοήθησε στην τόνωση της ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας.
Το ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικού κλίματος που καταρτίζει βασιζόμενο σε επισκόπηση 7.000 διευθυντικών στελεχών, αυξήθηκε σε 109,9 μονάδες από 109,3 τον Νοέμβριο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε ποτέ από την εποχή της ενοποίησης της Γερμανίας το 1991. Η μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων ήταν για υποχώρηση του δείκτη στο 109.

Η γερμανική οικονομία τροφοδοτεί την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη καθώς η φθίνουσα ανεργία ενθαρρύνει την καταναλωτική ζήτηση και τις επιχειρηματικές επενδύσεις βοηθώντας στην αντιστάθμιση των πιο αδύνατων εξαγωγών.

Έτσι, ενώ άλλες χώρες-μέλη, όπως οι Ισπανία και Ιρλανδία, παλεύουν να αποκαταστήσουν την ανάπτυξη και να μειώσουν τα δημόσια ελλείμματά τους, η Γερμανία εκτιμάται πως θα αυξηθεί φέτος 3,6%, επίδοση ρεκόρ των δύο τελευταίων δεκαετιών. Αντιθέτως, η Κομισιόν τον προηγούμενο μήνα προέβλεψε συνολική επέκταση της Ευρωζώνης 1,7% για φέτος και 1,5% για το 2011 όταν θα εφαρμόζονται τα μέτρα λιτότητας.

ΠΡΕΖΑ TV
17-12-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

BANKSY____mia pou h fili mas h merkel evimerei(oloi kseroume pws),lew na metanasteusoume oloi ekei,na exoume tin apaithsh na mas vroun douleia,na mas ntantevoun na tous listevoume,na afodevoume stis portes tous,na kanoume geto to kentro tou verolinou kai na perimenoume na tous kanei nta h frontex!aaa ksexasa!tha paroume kai tis bmw kai tis mercedes na tis kanoume kotetsia mazi me ta ypovrixia tyfla na exei o pyrgos tis pizas!mia evgeniki xorigia tis ziemens!me tis ygeies mas!