Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2010

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ "ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ" ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ.

Ακτιβιστές του κυβερνοχώρου ανακοίνωσαν ότι "κατέβασαν" κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ζιμπάμπουε επειδή η σύζυγος του προέδρου της χώρας μήνυσε μία εφημερίδα που δημοσίευσε ένα απόρρητο τηλεγράφημα από αυτά που διέρρευσε η ιστοσελίδα Wikileaks, το οποίο την συνδέει με παράνομο εμπόριο διαμαντιών.
Η σύζυγος του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, Γκρέις, μήνυσε την εφημερίδα ζητώντας αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή δημοσίευσε λεπτομέρειες από ένα από τα τηλεγραφήματα της Wikileaks το οποίο ανέφερε ότι αποκόμισε "τεράστια κέρδη" από παράνομα διαμάντια.
Οι ακτιβιστές, που δρουν με την ονομασία "Anonymous", ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους ότι στοχεύουν τον Μουγκάμπε και το καθεστώς του "που έχουν θέσει εκτός νόμου την ελευθεροτυπία και απειλούν να μηνύσουν οποιονδήποτε δημοσιεύει (τα τηλεγραφήματα) της Wikileaks".
Το πόρταλ της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε (www.gta.gov.zw) δεν λειτουργούσε σήμερα ενώ στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (www.zimtreasury.gov.zw) μια ανακοίνωση έγραφε ότι είναι "υπό συντήρηση".
Οι Anonymous είχαν κλείσει και τις ιστοσελίδες των πιστωτικών καρτών Visa και MasterCard επειδή είχαν οι εταιρείες είχαν απαγορεύσει τις πληρωμές προς την ιστοσελίδα Wikileaks.

ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: