Τρίτη, Ιανουαρίου 25, 2011

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 200 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ 2010...ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Σε επίπεδο ρεκόρ παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας σε παγκόσμιο επίπεδο το 2010 με 205 εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητούν δουλειά σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Διεθνές Γραφείο Ανεργίας (ΔΓΕ).

Όπως εκτιμά το ΔΓΕ το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα και το 2011.

Στην ετήσια έκθεσή του για την απασχόληση σε παγκόσμιο επίπεδο το ΔΤΕ αναφέρει ότι το ποσοστό της ανεργίας έφθασε το 2010 στο 6,2%, έναντι 6,3% που ήταν το 2009.

Ωστόσο σύμφωνα με την έκθεση, δεν προβλέπεται ότι τη χρονιά που διανύουμε να προκύψει σημαντική βελτίωση στον τομέα της απασχόλησης, όσο το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα επιβραδυνθεί στο 4,2%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), λόγω "των υψηλών επιπέδων του δημοσίου χρέους και της αδυναμίας που αντιμετωπίζει ο χρηματοπιστωτικός τομέας και τα νοικοκυριά".

"Το 2011 θα είναι πολύ πιθανό η τρίτη συνεχής χρονιά με την παγκόσμια ανεργία να πλήττει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια άτομα", ένα επίπεδο ρεκόρ, εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέα Απασχόλησης του ΔΓΕ, ο Ζοζέ Μανουέλ Σαλαζάρ-Ξιρινάτς σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού, ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να ανέλθει στα 203,3 εκατομμύρια, δηλαδή ένα ποσοστό 6,1% το 2011.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΡΕΖΑ TV
25-1-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ζούμε σε ένα κράτος που οι διαχρονικώς πελατειακές σχέσεις που έχουν οι πολιτικοί με τους ψηφοφόρους, είχε σαν αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά των πλουσίων, που ενώ σε όλα τα άλλα κράτη του κόσμου, ίσως εκτός από την βόρειος Κορέα, δεν απασχολούνται από κρατικο-δίαιτες εταιρείες, αλλά από το κεφάλαιο τους, με επενδύσεις που απασχολούν και τους ανέργους, εδώ τους βολέψανε στο ευρύτερο δημόσιο και τους συντηρούμε όλοι εμείς οι κακομοίρηδες. Αν δεν απολυθούν άμεσα όλοι όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία πάνω από ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ μη περιμένετε προκοπή. Μας δουλεύουνε. Λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε παραδείγματα που οι ανάγκες συντήρησης των μεγάλων περιουσιακών τους στοιχείων, τους αναγκάζουν να κλέβουν με κάθε τρόπο τον εργοδότη τους (δημόσιο). Συμπέρασμα: δεν υπάρχουν φιλόκαλοι στην εξουσία παρά μόνο λαμόγια πολυτελείας.