Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2011

ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Εκκληση για εθελοντική αιμοδοσία απευθύνει η ΔΥΠΕ Κρήτης, καθώς τα αποθέματα συγκεκριμένων ομάδων αίματος βρίσκονται στο όριο ασφάλειας, ενώ ήδη έχουν αναβληθεί τακτικά χειρουργεία προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης έκτακτων και χρόνιων περιστατικών, όπως οι αιμοκαθάρσεις και τα τροχαία ατυχήματα.

Το Κέντρο Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως «λόγω έκτακτων αναγκών και πολλαπλών επειγόντων περιστατικών, παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες, κυρίως Rhesus (-), Α (αρνητικό), Β (αρνητικό) και Ο (αρνητικό) να προσέλθουν στους κατά τόπους σταθμούς αιμοδοσίας και στις κινητές ομάδες για να δώσουν αίμα».

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του «Βενιζέλειου» Κατερίνα Σφυριδάκη, το προηγούμενο διάστημα, λόγω των γιορτών, οι εθελοντές αιμοδότες δεν προσέρχονταν τακτικά για αιμοδοσία, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί κατά πολύ τα αποθέματα των συγκεκριμένων ομάδων αίματος.

Προληπτική

Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ασθενείς καθώς τα επείγοντα περιστατικά καλύπτονται κανονικά, όμως, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα το επόμενο διάστημα, κρίθηκε αναγκαία η έκκληση προς τους αιμοδότες. Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Αιμοδοσίας, στο «Βενιζέλειο», καθημερινά από τις 8 το πρωί ώς τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 4.30 ώς τις 7 το απόγευμα, καθώς και από τις 9 το πρωί ώς τη 1 μετά το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα.
Γ.ΛΑΜΠ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: