Τρίτη, Ιανουαρίου 11, 2011

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΟΥΕΝ

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κάουεν εκτιμάται ότι θα παραμείνει στη θέση του παρά το σκάνδαλο που ξέσπασε εις βάρος του όταν αποκαλύφθηκε ότι προσπάθησε να συγκαλύψει τις συναντήσεις του με τον πρώην πρόεδρο της Anglo Irish Bank.

Ο πρωθυπουργός κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι παραπλάνησε τη Βουλή όσον αφορά τις συναντήσεις του με το Σον Φίτζπατρικ το 2008, σε μια εκ των οποίων έπαιξαν ένα γύρο γκολφ, μήνες πριν ο τραπεζικός τομέας, που αντιμετώπιζε σωρεία σκανδάλων, εθνικοποιηθεί με τεράστιο κόστος.

Ο Κάουεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα διαψεύδει τις καταγγελίες χαρακτηρίζοντας τες «κακόβουλες» ενώ συμφώνησε να δώσει εξηγήσεις για τις συναντήσεις αυτές όταν η Βουλή αρχίσει ξανά τις εργασίες της την Τετάρτη.

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ο Φίτζπατρικ αποφάσισε να εκδόσει ένα βιβλίο όπου έκανε λόγο για το περιστατικό.

Η υπόθεση έχει επικεντρώσει εκ νέου την προσοχή πολλών οργισμένων πολιτών στη σχέση μεταξύ του Κάουεν και του κόμματός του, του Fianna Fail, με τραπεζίτες και μεγιστάνες του επιχειρηματικού κόσμου, ειδικά των ακινήτων.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ενώ αρκετοί υπουργοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους στη διαδοχή εάν υπάρξει κενό, κανείς μέχρι στιγμής δεν τον έχει αμφισβητήσει.

Οι βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία αναμένονται να γίνουν στα τέλη Μαρτίου.

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: