Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2011

ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΤΥΝΗΣΙΟΙ

Εκατοντάδες Τυνήσιοι αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα και διαδήλωσαν μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, ζητώντας την απομάκρυνση από την μεταβατική κυβέρνηση όσων έχουν σχέση με το καθεστώς του έκπτωτου προέδρου Μπεν Άλι.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Τυνησίας, στρατηγός Ρασίντ Αμαρ ζήτησε από τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν, αναφέροντας ότι ο στρατός είναι ο εγγυητής της "επανάστασης του γιασεμιού".

"Τα αιτήματά σας είναι νόμιμα. Αλλά θα ήθελα η περιοχή να είναι άδεια προκειμένου η κυβέρνηση να εργαστεί " δήλωσε ο στρατηγός. Ωστόσο οι διαδηλωτές παρέμειναν στις θέσεις τους.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από τον εκπρόσωπο της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας, ότι άμεσα “μπορεί και μέχρι την Τρίτη” να γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές αν θα μετάσχουν και στελέχη της κυβέρνησης του πρώην πρόεδρου Μπεν Άλι.

"Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν θέσεις υπουργικές που δεν έχουν ακόμα καλυφθεί" δήλωσε ο εκπρόσωπος της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας, Τάιεμπ Μπακούς σε συνέντευξη Τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκαν τέσσερις διορισμένοι υπουργοί, τρεις συνδικαλιστές, ένα μέλος της αντιπολίτευσης και ένα μέλος του πρώην κυβερνώντος κόμματος.

"Πιθανόν να υπάρξουν και νέες παραιτήσεις. Υπάρχουν λοιπόν πέντε-έξι κενές θέσεις στην κυβέρνηση και ενδέχεται να γίνουν περισσότερες, για αυτό είναι αναγκαίο να γίνει πολύ σύντομα, ίσως και αύριο ένας ανασχηματισμός" τόνισε ο Μπακούς, που έχει διοριστεί υπουργός Παιδείας.

Το Συνδικάτο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τυνησία κάλεσε όλους τους μαθητές σε απεργία στις 27 Ιανουαρίου και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα "τη διάλυση της κυβέρνησης που επιβλήθηκε στους πολίτες".

ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: