Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις τράπεζες, πραγματοποίησαν σήμερα πανελλαδικά μέλη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, με κύριο αίτημα την διαγραφή των χρεών των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, και των φτωχών αγροτών. Παράλληλα ζήτησαν να απαγορευτεί στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις εισπρακτικές εταιρίες, να δοθούν κατοικίες που έχουν κατασχεθεί σε ανέργους ή νέα ζευγάρια που δεν έχουν δουλειά και την απαγόρευση με νόμο κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ¤ και μέχρι 150τμ για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια (αντίστοιχα 200.000¤ και 100τμ για το ζευγάρι).

    Ακόμη την κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια, την απαγόρευση απόκλισης μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων μεγαλύτερη του 1% και την χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με επιτόκιο 1% για χαμηλόμισθους, φτωχούς αγρότες, χαμηλοσυνταξιούχους, με ευθύνη του κράτους.

    "Παρ' ότι οι τράπεζες πήραν από το κράτος πακέτο εγγυήσεων 55 δις ευρώ και 60 δις ευρώ από την ΕΕ, στραγγαλίζουν τους μικρούς και μεσαίους βιοτέχνες εμπόρους και αγρότες, ενώ εκμεταλλεύονται και τους εργαζόμενους στις ίδιες τις τράπεζες με την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων και την επιβολή συνθηκών γαλέρας" δήλωσε στο ΑΠΕ η κ. Αλεξάνδρα Μπαλού πρόεδρος του κλαδικού σωματείου του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και πρόσθεσε ότι "η σημερινές εκδηλώσεις σηματοδοτούν τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι πρέπει συντονισμένα να απαντήσουν στις επιθέσεις που δέχονται".

ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: