Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2011

ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αντιμέτωπος με πολλά και σοβαρά προβλήματα, που βαραίνουν εδώ και δεκαετίες το δήμο του Πειραιά, βρίσκεται από χθες ο νέος δήμαρχος της πόλης Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος, ξεκινώντας και επίσημα πλέον τις επαφές του, συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στην καθαριότητα, στην οδοποιία και στο πράσινο.

Το μεγάλος χρέος του δήμου, που αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, η κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1» -απλήρωτοι παραμένουν εδώ και τρεις μήνες οι εργαζόμενοι σε αυτό- αλλά και το πολύ σοβαρό θέμα της καθαριότητας, είναι τα πρώτα θέματα για το νέο δήμαρχο.

Ηδη χθες, αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας, δήλωσε πως οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν ώστε να γίνει πράξη η δέσμευση για «καθαρό Πειραιά μέσα σε 60 μέρες», ενώ σε συνάντηση που είχε με εργαζόμενους στο «Κανάλι 1», τους διαβεβαίωσε ότι στόχος του είναι να διασώσει το δημοτικό ραδιόφωνο, αλλά να μειώσει το κόστος του.

Χθες με απόφασή του ο Β. Μιχαλολιάκος όρισε αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών το δημοτικό σύμβουλο Αναστάσιο Κάρλε. Με την ίδια απόφαση, ο κ. Κάρλες ορίζεται και αναπληρωτής του δημάρχου.

Στο μεταξύ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας εξελέγη πρόεδρός του ο Παναγιώτης Κουβάτσος, αντιπρόεδρος ο Ιωσήφ Βουράκης και γραμματέας ο Νίκος Βλαχάκος. «Παρών» ψήφισαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Συμμαχία για τον Πειραιά» και του συνδυασμού «ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Την ίδια μέρα ο Β. Μιχαλολιάκος, με απόφασή του προχώρησε στην πρώτη διαγραφή, θέτοντας εκτός του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς» την τοπική σύμβουλο της Α' Δημοτικής Κοινότητας (πρώην Α' διαμέρισμα) κ. Χαραλαμπία Ζηλάκου, γιατί «επέδειξε αλαζονική και εγωκεντρική συμπεριφορά, συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο ήθος και στις αρχές του συνδυασμού», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμαρχου.
ΧΡ.ΠΑΠ.

ΠΡΕΖΑ TV
4-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: