Πέμπτη, Ιανουαρίου 20, 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ: ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΟΡΤΑ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τραυματίστηκαν προχτες το πρωί δύο εργαζόμενοι στην ασφάλεια του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όταν συρόμενη σιδερένια εξώπορτα έπεσε και τους καταπλάκωσε. Μάλιστα ο ένας εργαζόμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, ανακοίνωνε ότι ρίχνει στο κυνήγι κατά του καπνίσματος το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας... Το συγκεκριμένο εργατικό «ατύχημα» αναδεικνύει πολλές πτυχές της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια: Περικοπές δαπανών για την Υγεία και τη λειτουργία των νοσοκομείων, εξοικονόμηση πόρων και παραχώρηση τμημάτων των νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Οπως είπε στον «Ρ» ο Π. Χασαπάκης, εργαζόμενος στο νοσοκομείο, «τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου δεν υπάρχει και όλα ανατίθενται σε εξωτερικά συνεργεία για μικρότερο κόστος και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον δεν υπάρχουν λίστες όλων των καταγεγραμμένων όσοι απασχολούνται στο νοσοκομείο. Κι αυτό γιατί στις ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες επικρατεί χάος και άθλιες εργασιακές σχέσεις. Ευθύνες έχει και η διοίκηση του νοσοκομείου γιατί πριν ένα χρόνο είχαμε ζητήσει στοιχεία για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την ασφάλεια του νοσοκομείου και οι παράγοντες των υπηρεσιών που ελέγχουν αυτά τα ιδιωτικά συνεργεία μας είχαν αποτρέψει».

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΘΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ. ΨΕΥΤΗ!:!!!!!!!!!!Το δικο μου σχολιο το εκανεσ γαργαρα!!!! ΥΠΟΚΡΙΤΗ


p.S:ΤΟ σχολιο ηταν για τους λαθρο που αγαπας του ματσ.

p.s: You have just been deleted from my favorites.