Σε κέικ και κις λορέν που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιήθηκαν τα γερμανικά αυγά με διοξίνη, όπως ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια των τροφίμων (FSA).
Σύμφωνα με την FSA, τα συγκεκριμένα αυγά έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή παστεριωμένων αυγών σε υγρή μορφή, συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή κέικ.
Το μείγμα παραδόθηκε στην Kensey Foods, που εδρεύει στην Κορνουάλη και στη Memory Lanes Cakes Itd με έδρα το Κάρντιφ, που ανήκει στην Finsbury.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της FSA, τα περισσότερα από τα προϊόντα έχουν ήδη πωληθεί, ενώ ήδη τα σούπερ μάρκετ αποσύρουν από τα ράφια τους μία μικρή ποσότητα που δεν έχει ακόμη λήξει.
Η υπηρεσία υποστηρίζει, ωστόσο, ότι "δεν υπήρχε κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών" καθώς τα αυγά έχουν αναμιχθεί με μη μολυσμένα, με αποτέλεσμα να "έχει αραιωθεί το επίπεδο της διοξίνης".
Επισημαίνει δε, ότι "κίνδυνος για την υγεία υπάρχει όταν η κατανάλωση τροφίμων με υψηλά επίπεδα διοξίνης γίνεται για μεγάλη χρονική περίοδο".
ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου